Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové prohráli v osmifinále LM s Färjestadem 3:4

Hokejisté Hradce Králové prohráli v úvodním osmifinálovém zápase Ligy mistrů na ledě Färjestadu 3:4. Východočeši vedli ve 31. minutě 3:1, ale domácí ještě ve druhé třetině vyrovnali a ve 45. minutě rozhodl obránce Joel Nyström.

Odveta se hraje za týden v Hradci Králové. "Ve druhé třetině jsme za stavu 3:1 udělali několik špatných rozhodnutí a soupeř vyrovnal. Ve třetí části jsme chtěli být silní, ale inkasovali jsme v oslabení a o gól jsme prohráli. Myslím si ale, že jsme hráli dobře a věřím, že doma vyhrajeme," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

Domácím se vydařil vstup do utkání. Již ve 3. minutě dostal ideální přihrávku na útočnou modrou čáru Nygard, zbavil se Pilaře a překonal brankáře Růžičku. Východočeši ale rychle odpověděli. Lalancetteova šance ještě gólem neskončila, ale z další akce vyrovnal McCormack. Färjestad vedl jen 74 sekund.

Při hradecké přesilové hře se do velké šance dostal Nygard, Růžička ale jeho brejk zlikvidoval. Oba týmy pak nevyužily další početní výhody a ve 25. minutě se hosté dostali do vedení. Štohanzlovi ke gólu pomohl chybující brankář Tomkins, jenž si srazil nahození ze středního pásma vyrážečkou za svá záda.

V polovině utkání Mountfield vedl již 3:1. Kapitán Smoleňák vybojoval puk v útočném pásmu a Doležal oslavil svůj první zápas v hradeckém dresu po příchodu z Českých Budějovic gólem. Již o 21 sekund později snížil Nilsson a odstartoval tlak domácích. Následně vyrovnal po Göranssonově střele chytrou tečí Elie a jen díky Růžičkovi se poté Färjestad nedostal i do vedení.

Ve třetí třetině ale hradecký brankář po několika dobrých zákrocích inkasoval, když jej v přesilovce překonal Nyström. Vyrovnat se již hostům nepodařilo.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, play off, osmifinále, Färjestad, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Joel Nyström, Liga mistrů UEFA, hokejista, Petr Svoboda, SK Dynamo České Budějovice, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové prohráli v osmifinále LM s Färjestadem 3:4  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.