Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

K Noci divadel se připojí dvě hlavní hradecká divadla, Klicperovo i Drak

K desátému ročníku Noci divadel se v sobotu 19. listopadu připojí také dvě hlavní královéhradecké scény, Klicperovo divadlo a Divadlo Drak. Nabídnou komentované prohlídky za účasti herců. Vyplynulo z informací obou divadel. Akce začíná v Klicperově divadle programem pro děti v 15:00 a v Divadle Drak komentovanými prohlídkami v 18:00.

"Zájemci se mohou těšit na komentované prohlídky hlavní scény a jejího zákulisí, kterými provedou naši herci a herečky. Prohlídky zavedou i do světa Prašiny, jejíž premiéra se chystá na začátek prosince," uvedl mluvčí Kliceprova divadla Martin Sedláček.

Otevřena bude také půjčovna kostýmů a návštěvníci se budou moci zaregistrovat na specializované prohlídky krejčovny a vlásenkárny či Studia Beseda.

"Novinkou letošního ročníku bude Divadelní Království – divadelní dílnička ve Studiu Beseda, která je věnovaná dětem od tří do osmi let. Spolu s herečkou Henrietou Hornáčkovou se děti a jejich rodiče přenesou do divadelního království, kde si zahrají na princezny, prince, draky a další pohádkové postavy," uvedl Sedláček.

Vstup na všechny prohlídky je zdarma. Symbolická cena do Divadelního Království je 50 korun za dítě, dospělý doprovod má vstup zdarma. Na některé prohlídky divadla je nutná rezervace, více informací je na webu.

Divadlo Drak připravilo na sobotu od 18:00 pět komentovaných prohlídek, na všechny je nutná rezervace. "Prohlídky budou vždy po hodině, poslední vyjde ve 23:00. Budou to komentované prohlídky, na některých místech budou připraveny pro diváky komponované upoutávky na jednotlivá představení z repertoáru Divadla Drak. Program je pro celou rodinu, na své si přijdou děti i dospělí," řekla mluvčí divadla Martina Marková.

Noc divadel, největší divadelní svátek, který každoročně nabízí zájemcům noční prohlídky, divadelní dílny, diskuse s tvůrci, představení a performance, se v ČR koná od roku 2013. Letos se do akce podle pořadatelů zapojilo přes 80 divadelních souborů, divadel a institucí z 30 měst České republiky.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, divadlo, Noc divadel, Hradec Králové, Divadlo Drak, Klicperovo divadlo, herec, Martin Sedláček, Česko, Martina Marková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K Noci divadel se připojí dvě hlavní hradecká divadla, Klicperovo i Drak  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.