Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obytňáky mají zelenou. Královéhradecký kraj podpoří dotacemi karavanové stání

Obytné vozy zažívají velký boom a Královéhradecký kraj to bere na vědomí. Vypíše dotace na karavanová stání. Zájemci o peníze mají čas na rozmyšlenou do devátého února. Připraveny jsou miliony.

Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program v oblasti cestovního ruchu na podporu výstavby karavanových stání pro obytná vozidla včetně jejich vybavení.  Dotace pokryjí také vybudování technického zázemí pro uschování a servis jízdních kol a elektrokol. Celkový objem finančních prostředků vyčleněných z rozpočtu kraje zatím tvoří 2,3 milionu korun. Uchazeči budou moci podávat žádosti od 2. ledna do 9. února 2023.

Dotační program pokryje například výdaje bezprostředně spojené s realizací projektu jako jsou stavební práce, připojení ke zdroji elektrické energie a vody, instalaci dopravního značení nebo modernizaci prostor určených k úschově jízdních kol či zavazadel. Věřím, že podpora budování nové doprovodné infrastruktury formou krajské dotace přispěje ke zkvalitnění turistické vybavenosti celého regionu, což tuzemským i zahraničním návštěvníkům zpříjemní pobyt,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu Martina Berdychová.

Dotační program Podpora budování infrastruktury cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji mohou zájemci využít na dva účely, a to na výstavbu karavanových stání pro obytná vozidla tzv. stellplatzy nebo technického zázemí pro jízdní kola a elektrokola. Dále z něj lze hradit úkony související s vybudováním stání jako jsou servisní stanice pro obytná vozidla, přívěsy a karavany nebo zavedení elektrické a vodovodní přípojky.

Technická zázemí pro jízdní kola a elektrokola podpoří vybavenost turistických tras nově opravenými prostory pro jejich bezpečné uchování s možností umytí, nabíjení nebo servisu. Dotace pokryje také rekonstrukci zázemí pro zabezpečenou úschovu zavazadel.

Úspěšní žadatelé budou moci z dotace čerpat nejvýše 50% podíl celkových výdajů jejich projektu v maximální výši 600 tisíc korun. „Z rozpočtu kraje je prozatím vyčleněno 2,3 milionu korun, ale budeme jednat o případném navýšení částky,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Do krajských dotačních programů pro rok 2023 je nutné posílat žádosti pouze elektronicky, a to odesláním z datové schránky žadatele do datové schránky Královéhradeckého kraje. Podávání žádostí se otevře 2. ledna 2023.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky karavany, Adršpach, Rozkoš, dotace, Královéhradecký kraj, obytné vozy, jízdní kolo, cestovní ruch, Martina Berdychová, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obytňáky mají zelenou. Královéhradecký kraj podpoří dotacemi karavanové stání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.