Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trutnov ve Starém Rokytníku staví nové multifunkční hřiště. Z rozpočtu ukrojí téměř tři miliony korun

Trutnov nechá ve Starém Rokytníku postavit nové multifunkční hřiště pro hraní nohejbalu, tenisu nebo basketbalu. Práce za 2,8 milionu korun mají být hotové ještě během prosince. Starý Rokytník je integrovanou obcí Trutnova.

Nové multifunkční hřiště vznikne na místě starého areálu, který využívali místní a TJ Sokol Starý Rokytník. „Vnímáme, že v integrovaných obcích roste zájem aktivních lidí o kvalitní trávení volného času a takováto investice je pro nás ideální způsob, jak je podpořit,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Trutnova Tomáš Eichler (Piráti).  

Oproti původní hrací ploše bude nové hřiště o něco větší. Jeho rozměry budou 18 krát 36 metrů. Původně mělo hřiště škvárový povrch, ten teď nahradí umělá tráva. „Hřiště vybavíme tréninkovými koši na basketbal, sítí na nohejbal a tenis i volejbal a lavičkami. Lajnování pro každé hřiště odlišíme barevně,“ dodává ve zprávě vedoucí odboru majetku Klára Bednářová.  

Rekonstrukci starého hřiště má na starosti firma STAKO z Červeného Kostelce. Radnice ji za rekonstrukci i síťové oplocení zaplatí 2,8 milionu korun. Město však počítá, že na stavbu využije dotace od Sportovní národní agentury. „Po technické stránce se o něho budou starat Technické služby Trutnov a provoz zajistí přímo místní spolky,“ dodává Eichler. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky hřiště, Trutnov, Starý Rokytník, nohejbal, multifunkční sport, rekonstrukce, dotace, Rokytník, Tomáš Eichler, Česká obec sokolská, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov ve Starém Rokytníku staví nové multifunkční hřiště. Z rozpočtu ukrojí téměř tři miliony korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.