Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vánoční strom i osvícení města v Trutnově bude, ruší se ale ohňostroj

Díky sponzorům se podaří udržet v Trutnově vánoční atmosféru. Šetřit se musí, ale vánoční strom tu bude, vánoční osvětlení také. Ruší se ale Silvestrovský ohňostroj.

V záplavě informací o nezbytných úsporách na energiích přináší trutnovská radnice dobrou zprávu. I v letošním roce se město před Vánoci plně rozsvítí a navodí sváteční atmosféru. „Domnívám se, že v dnešní neklidné době je nesmírně důležité podpořit hezké věci, které lidi spojují. Proto mám radost, že můžeme zachovat nejen rozsah vánoční výzdoby, na který jsou Trutnováci zvyklí, ale také tradiční akce Rozsvícení vánočního stromu na Krakonošově náměstí a vánoční trhy“, říká Michal Rosa, starosta města Trutnova. Sám je rád, že místní firmy to cítí podobně. K firmě ČEZ, a. s., která již tradičně podporuje akci Rozsvícení vánočního stromu částkou 30 tisíc korun, se v letošním roce přidává nový partner Vitesco Technologies Czech Republic s částkou 100 tisíc korun.

Slavnostní podpis smlouvy o sponzorském daru od společnosti Vitesco Technologies Czech Republic, s. r. o., se uskutečnil v pondělí 7. listopadu 2022. „Trutnov je krásné město a jako největší zaměstnavatel jsme poctěni být součástí jeho dalšího rozvoje. Možnosti podílet se na výzdobě a rozsvícení vánočního stromu si vážíme a oceňujeme dlouhodobou spolupráci s vedením města,“ hodnotí spolupráci Lukáš Rosůlek, jednatel Vitesco Technologies Czech Republic, s. r. o. Tradiční rozsvícení stromu se uskuteční v neděli 27. listopadu odpoledne na Krakonošově náměstí. Od té chvíle bude Trutnov svítit vánočními ozdobami nejen v centru, ale také na Zelené Louce a v dalších částech města. Na světly ozdobený strom se mohou těšit také občané Poříčí či Starého Rokytníku. „Každý rok před Vánoci připravujeme novinku a letošek nebude výjimkou. Přidáme čtyři nové světelné převěsy, které ozdobí pěší zónu,“ prozrazuje plány David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Užít si sváteční atmosféru vánočních trhů pak lidé mohou ve dnech 9.-23. prosince na Krakonošově náměstí.

Město však na úsporné kroky nerezignuje. Díky spolupráci s novým správcem veřejného osvětlení dojde k výměně žárovek na vánoční výzdobě za energeticky šetrnější LED žárovky. Z úsporných důvodů bude také slavnostní osvětlení vypnuto krátce po Novém roce. Nejen z ekonomických důvodů pak dojde ještě k jedné významné změně oproti předchozím letům. Letošní konec roku nedoprovodí Silvestrovský ohňostroj na Krakonošově náměstí. „Za zrušením ohňostroje nejsou pouze finanční náklady, ale i technické a bezpečností důvody. Během příštího roku budeme se společenským centrem hledat řešení a připravíme něco pěkného k oslavě příchodu nového roku 2024,“ uzavírá trutnovský starosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, Vánoce, osvětlení, úspory, atmosféra, Silvestr, vánoční stromek, ohňostroj, vánoční ozdoby, Krakonošovo náměstí, Michal Rosa, Česko, ČEZ, Vitesco Technologies Czech Republic s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom i osvícení města v Trutnově bude, ruší se ale ohňostroj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.