Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Města v hradeckém kraji připravují vánoční trhy. V Hradci Králové budou na Velkém náměstí

Některá města v Královéhradeckém kraji už zveřejnila program svých adventních trhů. První vánoční trhy se budou konat příští víkend na Kuksu. Naopak největší se uskuteční v Hradci Králové, kde se přesunou z Masarykova na Velké náměstí.

V Hradci Králové je třeba rozlišovat mezi adventním programem a samotnými trhy. Advent začne v neděli 27. listopadu rozsvícením vánočního stromu na Velkém náměstí. Druhý velký strom bude na Masarykově náměstí. Samotné trhy však odstartují až v pátek 9. prosince. Potrvají do pátku 23. prosince.  

V současné době se počítá se zhruba 70 stánkaři, atrakcemi pro děti a velkým podiem na straně u Bílé věže.  

Adventní program už si schválila rada města také v Jičíně. I ve městě pohádek se vánoční strom na Valdštejnově náměstí rozsvítí na první adventní neděli. Doprovodný program začne už ve dvě odpoledne. „Připraveny jsou tvůrčí dílny na výrobu ozdobiček či na zhotovení a tisk vánočních přání formou modrotisku,“ napsal Hradecké Drbně mluvčí radnice Jan Jireš.  

Samotné trhy a adventní odpoledne se bude v Jičíně konat hned několikrát. Vždy během druhého až čtvrtého adventního víkendu v Zámeckém parku.  

V Hořících se bude adventní trh konat 26. listopadu. Začne už v devět hodin ráno a potrvá do odpoledne. Následně vyvrcholí Retro Disco Plesem v Kulturním domě Koruna. Kromě rozsvícení vánočního stromu v centru města je na programu vystoupení Hořeňáku, roztleskávaček nebo dětí z umělecké školy. 

Ve stejný den se budou konat předvánoční trhy i v Nové Pace na Masarykově náměstí. Chybět nebude tradiční betlém, pošta pro Ježíška a doprovodný program, který bude zakončený ohňostrojem. Na podiu se ukáže například pěvecký sbor Hlas nebo Eva Matějovská. 

Úplně první vánoční trhy se budou konat už příští víkend na Kuksu. Konat se budou tradičně dvakrát. Poprvé od 12. do 13. listopadu a podruhé od 19. do 20. listopadu. Kromě celé řady stánkařů na návštěvníky čekají i prohlídky hospitálu. Areál bude otevřený vždy od 9:00 do 16:00.   

"Jako město Náchod pořádáme ve spolupráci s SVČ Déčko Náchod jen akci Sněhánky se sv. Martinem,” uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Na programu jsou soutěže pro děti i přivítání Martina na náměstí v centru města. 

Ohodnoť článek

Foto Virtual Visit

Štítky vánoční, adventní, trhy, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, přehled, Vánoce, 2022, Velké náměstí, vánoční trhy, Královéhradecký kraj, Kuks, vánoční stromek, Jičín, advent, Drbna.cz, Eva Matějovská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města v hradeckém kraji připravují vánoční trhy. V Hradci Králové budou na Velkém náměstí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.