Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci vzniklo nové denní centrum pro autisty, a to ze tří bytů v centru

V Hradci Králové v Šafaříkově ulici vznikly nové prostory pro denní centrum osob s diagnózou poruchy autistického spektra. Město nechalo stavebně upravit tři byty. Neobešlo se to bez komplikací.

Stavební práce byly složité v tom, že upravené prostory musely vyhovovat specifickým požadavkům pro provoz služby osobám s poruchou autistického spektra. "V prvním patře vzniklo denní centrum, ve druhém patře budou prostory pro odbornou práci s klienty služeb sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství. Třetí patro je určeno pro kancelářské zázemí provozovatele této služby. Všechny prostory prošly kompletní rekonstrukcí," uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Kateřina Rohlíčková.

Významnou rozpočtovou položkou byla výměna elektroinstalace. Zároveň byly na stropech prvního a druhého patra instalovány kazetové akustické podhledy a došlo ke kompletní výměně podlah. Ve třetím patře proběhla oprava stávajících parketových podlah. Pro klienty byla v prvním patře instalována nová kuchyňská linka, která bude sloužit pro nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování klientů. Zároveň byly v obou podlažích zrekonstruovány koupelny i sociální zařízení a na oknech umístěny bezpečnostní fólie.

Ve všech prostorách byly repasovány dveře a instalováno nové kování. Prostory jsou opatřeny videotelefony při vstupu, aby sociální pracovníci nemuseli opouštět své klienty. V prvním patře byla instalována nová vzduchotechnika zahrnující rekuperaci vzduchu v denním centru a na sociálním zařízení ostatních provozů. Na schodišti byla opravená dlažba v mezipatrech a v přízemí vstupní části došlo k položení nové dlažby. Všechny prostory byly po dokončení vymalovány. Opraveny a opatřeny červeným nátěrem podle požadavků odboru památkové péče jsou vstupní domovní dveře.

Projektovou dokumentaci zpracoval Ing. Kodýtek a samotná realizace probíhala od února do října 2022. Investiční akci za bezmála osm milionu korun bez DPH provedla společnost Kurštejn stavební a obchodní firma s.r.o. Jezbořice. Správa nemovitostí Hradec Králové v současné době připravuje kolaudaci objektu se změnou užívání.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Autisté, byty, Hradec Králové, prostory, rekonstrukce, Šafaříkova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci vzniklo nové denní centrum pro autisty, a to ze tří bytů v centru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.