Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Technické služby jsou v pozoru, přituhne a zima se bude hlásit o slovo

Meteorologové varují před ochlazením, denní teploty by se o víkendu měly pohybovat kolem deseti stupňů, ale noční jen kolem nuly a pracovníci Technických služeb v Hradci jsou připraveni vyrazit do terénu.

Technické služby Hradec Králové dokončily přípravu na nadcházející zimní sezónu, během které se budou starat o údržbu místních komunikací, cyklostezek, chodníků a autobusových zastávek. K tomu jim pomůže několik speciálních vozidel pro zimní údržbu. Připravená mají také nákladní vozidla, techniku s pluhy i menší bagr pro případ sněhové kalamity.

V zimním období udržují pracovníci technických služeb v Hradci Králové celkem 105 kilometrů vozovek - místních komunikací - a více než 340 kilometrů chodníků a cyklostezek. Údržbu vozovek zajišťují pomocí pěti sypačů, na chodníky je připraveno 25 menších vozidel. „Kromě této oblasti se také staráme o přechody pro chodce a zastávky MHD, práci zde ručně provádějí naši zaměstnanci. Pro letošní rok jsme pořídili nový traktor, obměnili jsme dvě sypací nástavby na vozidla a jeden chodníkový stroj,“ uvádí ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Pracovníci technických služeb také po městě rozmístili 222 beden s posypem na sníh a kluzký povrch, které mohou využívat i obyvatelé města. Další posypový materiál pak bylo třeba dokoupit. „Na skladě máme zásoby posypové soli určené na údržbu vozovek v celkovém množství 1480 tun. Je to přibližně stejné množství, jaké jsme měli na předešlou zimu. Nakonec jsme využili jen jednu třetinu materiálu, tudíž jsme letos v létě dokupovali zhruba 500 tun. Na chodníky máme ve skladech ještě 270 tun směsi tříděného písku a soli, který se v průběhu zimy může doplňovat“ dodává ředitel Pospíšil.

Technické služby jsou na letošní zimu připravené, a to i v případě silnější zimy. Pro údržbu vozovek je navíc sjednáno využití až deseti nakladačů a dvanácti nákladních vozidel pro odvoz sněhu na určená místa. „V případě prudké zimy jsme schopni na situaci reagovat i s vlastní technikou, připraveno máme osm traktorů s pluhy, tři malotraktory, dále čtyři nakladače a malý bagr,“ říká ředitel Pospíšil. Pokud bude letošní zima podobná té předešlé, počítají technické služby s výdaji zhruba 11 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Technické služby, zimní sezóna, Hradec Králové, sůl, silnice, zima, chodník, údržba, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby jsou v pozoru, přituhne a zima se bude hlásit o slovo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.