Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na poli u Stěžer hořela sláma. S požárem hasiči bojovali dlouhých 12 hodin

Plné ruce práce měli hasiči s požárem stohu z velkoobjemových balíků slámy na poli u Stěžer. Hasičské vozy projížděli obcí prakticky celé odpoledne. Hořet začalo krátce po obědě, kompletně uhašeno bylo až po jedné hodině v noci. Během požáru se nikdo nezranil.

„Hasiči hromadu balíků v půlce přepažili, aby se oheň nedostal do nezasažené části. Dále využívali místní nakladač, pomocí kterého byly balíky slámy rozváženy, a zasahující jednotky je dohašovaly,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová

Vodu hasiči brali z hydrantové sítě. Aby ji bylo dostatek, vytvořili ve Stěžerách čerpací stanoviště. Z něho se voda v cisternách dovážela kyvadlově.  

První hasičská auta místní zaregistrovala krátce po obědě. Obcí jezdili prakticky nepřetržitě až do kompletní likvidace. Konec zásahu ohlásil velitel v 1:16 v noci. Dobrovolné jednotky na místě zůstaly až do rána. Jelikož šlo o nezvykle dlouhý zásah, bylo třeba hasičům zajistit jídlo a pití. O to se postarala obec Stěžery.  

„S velkou pravděpodobností bylo příčinou vzniku požáru samovznícení uvnitř balíků slámy. Škoda bude upřesněna po dohodě s majitelem,“ dodala mluvčí.  

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové a jednotky sborů dobrovolných hasičů Stěžery, Plačice, Nechanice, Lhota pod Libčany, Březhrad, Chlum, Třebeš, Svinary. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky pole, požár, Stěžery, sláma, stoh, Hradec Králové, foto, dlouhý, oheň, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na poli u Stěžer hořela sláma. S požárem hasiči bojovali dlouhých 12 hodin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.