Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zloděj bez řidičáku byl přistižen při nakládání kradeného dřeva. Odjezdu zabránil muž, který mu zablokoval cestu

Díky všímavému spoluobčanovi se policii podařilo dopadnout zloděje dřeva, který na Trutnovsku kradl ve velkém. Tentokrát přímo v areálu jedné ze společností. Paradoxem je i to, že pro náklad si přijel kamionem. A to i přesto, že nikdy nevlastnil řidičák a policie ho už třikrát za volantem chytila. Muž nakonec skončil ve vazbě.

„Policisté dopadli zloděje za pomoci všímavého občana, který zaregistroval odjíždějící dřevem naložené dva kamióny a další kamion, na který se s největší pravděpodobností neoprávněně nakládalo další dřevo. Tomuto kamionu svým autem zatarasil cestu a přivolal policisty,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Za volantem kamionu, který byl plný kulatin, seděl šestatřicetiletý muž. Ten toho měl na triku daleko víc. Během posledního roku kradl minimálně. Z různých skládek v regionu nakradl 300 metrů krychlových dřeva. Ty pak přeprodával. Způsobil tím škodu za více než 670 tisíc korun.  

Zvláštností je i to, že zloděj měl udělený dvouletý zákaz řízení. Za poslední dva měsíce ho policie chytla celkem třikrát. Za celý jeho život jde o už pátý zákaz řízení. K tomu má ještě na triku podvod, kdy své příbuzné ukradl z účtu 45 tisíc korun.   

Obviněný je z trestného činu krádež, podvod a maření úředního rozhodnutí. Za to může až na pět let skončit ve vězení. „Jelikož byl muž v minulosti již několikrát ve výkonu trestu, nemá žádné bydliště ani zaměstnání a byla tedy důvodná obava, že by mohl v trestné činnosti pokračovat, skrývat se či působit na dosud nevyslechnuté svědky, podali policisté ke státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a obviněného muže do vazby v neděli poslal,“ uvedla policejní mluvčí.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kamion, dřevo, krádež, řidič, zákaz, řízení, vazba, vyšetřování, trestný, čin, Trutnovsko, policie, krimi, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj bez řidičáku byl přistižen při nakládání kradeného dřeva. Odjezdu zabránil muž, který mu zablokoval cestu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.