Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Derby už tolik neprožívám, říká fotbalista Pavel Černý s přezdívkou Rum

Pardubický fotbalista Pavel Černý byl po vítězném gólu proti Hradci Králové rád hlavně za premiérovou venkovní výhru svého týmu v sezoně. Královéhradecký odchovanec a dlouholetý hráč "Votroků" branku proti mateřskému klubu nijak zvlášť neprožíval.

Sedmatřicetiletý útočník strávil v Hradci většinu své kariéry. Jeho otec Pavel je navíc klubovou legendou, a právě před dnešním duelem mu celý stadion tleskal k nedávným šedesátinám.

"Už to neberu jako zvláštní zápas. Dneska hrají za Hradec akorát Patrik Vízek s Pavlem Dvořákem, zbytek kádru je jiný. Ani Hradečáků už není v týmu tolik, takže to pro mě nemělo takový náboj jako třeba ten první zápas po přestupu," řekl Pavel Černý novinářům po utkání 14. kola první ligy.

Do Pardubic zamířil před pěti lety a od té doby se v derby prosadil podruhé. V 71. minutě se k němu po standardní situaci odrazil míč a urostlý útočník ho poslal výstavním volejem do sítě.

"Dneska jsem to prostě trefil, lépe to už asi nešlo. Tenhle gól rozhodně patří k těm hezčím v kariéře," uvedl hráč, který působil i v kazachstánské lize. "Hlavní ale je, že jsme vyhráli, navíc jsme to dohráli jako zkušené mužstvo. Nehoním už žádná čísla, jde mi hlavně o tým," uvedl.

Po první ligové brance od 20. dubna si tak mohl při střídání v závěru vychutnat potlesk hostujícího "kotle" i části domácích fanoušků. "Já se s Hradcem nerozešel ve zlém. Přestavovali kádr, byl jsem nepotřebný. Šel jsem prostě tam, kde mi nabídli práci. Lidi vědí, že jsem v Hradci něco odvedl," podotkl autor 13 ligových branek.

Pardubice získaly premiérové body venku a ztrácí tři body na předposlední Zlín. "Tímhle vítězstvím jsme se nadechli, hned je lepší pohled na tabulku. Ještě je ve hře spoustu bodů, pro nás je důležité se dostat na dostřel," dodal Černý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Pardubice

Štítky Sport, fotbal, první, 14. kolo, Hradec Králové, Pardubice, Černý, derby, Pavel Černý, FC Hradec Králové, fotbalista, FK Pardubice, Pavel Dvořák, Patrik Vízek, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby už tolik neprožívám, říká fotbalista Pavel Černý s přezdívkou Rum  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.