Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Trutnovsku se zřítilo ultralehké letadlo, zahynuli v něm dva lidé

, aktualizováno 24. října 2022, 20:24

Mezi Horními Vlčkovicemi a Brodem na Trutnovsku dnes havarovalo ultralehké letadlo, ve kterém zahynuli dva lidé. Proč k tragédii došlo je předmětem šetření policie a Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Podle policie šlo o dvoumístné letadlo. „Letadlo spadlo z prozatím přesně nezjištěných příčin. Po pádu letadla na zem došlo k jeho destrukci. Dvě osoby utrpěly těžká zranění, kterým na místě podlehly. Veškerými okolnostmi, za nichž k této nešťastné události došlo, se zabývají kriminalisté, a to společně s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod," řekla večer policejní mluvčí Lucie Konečná.

Naposledy se zřítil větroň u letiště na okraji Nového Města nad Metují na Náchodsku. Při pádu letounu zahynula devatenáctiletá žákyně pilotního kurzu. V bezmotorovém letadle byla sama, bez instruktora.

Ohodnoť článek

Foto Michal Komárek | MMHK

Štítky letadlo, ultralight, tragická, nehoda, policie, hasiči, IZS, pád, Trutnovsko, okres Trutnov, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Brod, Lucie Konečná, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Horní Vlčkovice, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku se zřítilo ultralehké letadlo, zahynuli v něm dva lidé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.