Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Penicilin v lékárnách v Královéhradeckém kraji dochází, někde už jsou na dně

České lékárny se potýkají s velkým výpadkem penicilinu. Jak jsme ale zjistili, někde není situace tak horká, jak se může zdát. Hradecká Drbna provedla průzkum v Královéhradeckém kraji.

Výpaek postihl celou zem. V Královéhradeckém kraji se zásoby tenčí, někde došly úplně.  Třeba v nemocniční lékárně v Chrudimi už není na skladě ani krabička, stejně jako za Skleněnou věží v Hradci Králové.

Jsou ale i lékárny, kde je tento lék ještě k sehnání. Mezi ně patří třeba ta v hradeckém Auparku. Na skladě má penicilin i pobočka na Polské v Náchodě a na Masarykově náměstí v Novém Bydžově. Ale tady se zásoby tenčí a lékárníci se shodují, že není vůbec jisté, kdy se dodávky obnoví. Mluví se o přelomu listopadu a prosince. Někteří odobrníci mají za sebou i dvacet let praxe a takovou situaci nepamatují.

"Rozhodně se nikdo nemusí obávat toho, že by neměl k dispozici žádnou antibiotickou terapii. Podle našich informací je to výrobní výpadek. Tím, jak je výroba léků obecně velmi často koncentrovaná na jednoho, dva, tři výrobce, tak pokud u nich dojde k výpadku výroby, tak to samozřejmě ovlivní nejenom český, ale i evropský trh," uvedl v rozhovoru pro SZ Byznys  prezident České lékárnické komory Aleš Krebs.

Ohodnoť článek

Foto FNOL

Štítky penicilin, léky, lékárny, nedostatek, výpadek, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Aupark, Hradec Králové, Chrudim, Náchod, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penicilin v lékárnách v Královéhradeckém kraji dochází, někde už jsou na dně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.