Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hronov předčasně ukončí smlouvu s firmou na sportovní areál za 72 mil.Kč

Hronovská radnice po vzájemné dohodě ukončí spolupráci se stavební firmou, která zajišťuje přestavbu sportovního areálu na okraji města. Společnost by měla do konce roku dokončit vše kromě výstavby hlavního objektu s tribunou a zázemím.

Nový dodavatel stavebních prací, který vzejde z výběrového řízení, by měl projekt dokončit, postavit ústřední objekt. Město dosud proinvestovalo zhruba 25 milionů korun z celkové částky 72 milionů, do konce roku by to mělo být celkem asi 45 milionů korun. Okolo 27 milionů zbude na výstavbu nového objektu.

"Po dohodě obou stran, kdy město jako investor nesouhlasí s namítanými vadami projektové dokumentace a s výrazným navýšením ceny díla ze strany zhotovitele, budeme hledat nového dodavatele stavby. Snažíme se najít řešení, jak projekt dokončit," řekl starosta Petr Koleta (ANO)

Největší investiční akce šestitisícového Hronova za poslední léta, modernizace areálu v lokalitě Hedvábnice u výpadovky na Náchod, je zhruba v polovině. "Stávající firma by měla do konce roku ještě dokončit komunikace, sportoviště, parkoviště či oplocení areálu, což činí zhruba 75 procent z celkové zakázky. Bude potom zbývat výstavba ústředního objektu, který má nyní jen základy," dodal Koleta.

Rekonstrukce a modernizace areálu začala zemními a demoličními pracemi na podzim 2021, kdy byl odstraněn zchátralý hlavní objekt se zázemím. Hotovo by mělo být do konce června 2023, uvedl starosta. Sportovní areál projde zásadní proměnou. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna přibližně pro 150 diváků. Nový hlavní objekt bude větší, bude v něm například zázemí pro fotbalisty, volejbalisty, atletiku, využívat ho budou moci také školy a veřejnosti.

Součástí modernizace areálu bude zhruba 40 parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků chodník. Podle vedení radnice by se zanedbané prostranství u vjezdu do Hronova ve směru od Náchoda tak mělo změnit v důstojný vstup do města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hronov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hronov, sportovní areál, stavba, Petr Koleta, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hronov předčasně ukončí smlouvu s firmou na sportovní areál za 72 mil.Kč  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.