Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V Trutnově bude další ideální místo pro relax, jeden z parků projde totální proměnou

Velkou proměnou projde v Trutnově park vedle kostela sv. Václava v Horním Starém Městě. Nové cesty, úprava zeleně i nový mobiliář. Takovou proměnu parku chystá trutnovská radnice.

Nové a moderní podoby se dočká park vedle kostela sv. Václava v Horním Starém Městě. Většinu nákladů navíc pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. Revitalizace začne už tento týden. „Pokračujeme v úpravách veřejných prostranství napříč Trutnovem. Vloni jsme dokončili revitalizaci lesoparku na Šestidomí, nyní zahajujeme práce v Horním Starém Městě, v zimě začneme s úpravami na náměstí Hraničářů a na příští rok chystáme Lípové náměstí v Poříčí,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova.  

V parku v Horním Starém Městě se občané mohou těšit na kompletně nový mobiliář, tedy na nové lavičky, veřejné osvětlení, odpadkové koše, a hlavně odpočinkovou zónu. Vznikne zde krytý prostor vhodný například k setkávání. „V parku vytvoříme nové mlatové cesty. Pokácíme staré, přerostlé a nebezpečné dřeviny, a naopak místo nich vysadíme novou zeleň,“ říká k úpravám David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Práce začnou už tento týden a kompletně hotovo by mělo být příští rok v létě. Revitalizaci parku zajišťují Technické služby Trutnov, s. r. o., za zhruba 4,5 milionu korun. Městu se na tuto akci podařilo získat dotaci za Státního fondu životního prostředí ve výši necelé 4 miliony korun, tudíž radnice uhradí pouze půl milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky park, Horní Staré Město, Trutnov, revitalizace, Státní fond životního prostředí, Michal Rosa, Lípové náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově bude další ideální místo pro relax, jeden z parků projde totální proměnou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.