Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Některé pneuservisy ve východních Čechách dávají termín na přezutí až na listopad

Východočeské pneuservisy jedou naplno. Jak se ranní teploty točí jen kolem nuly, tak řidiči přezouvají o sto šest. Diáře techniků se plní a někteří hlásí až na tři týdny dopředu obsazeno.

Některé pneuservisy objednávají na přezutí až na listopad, konkrétně v Jičíně. Hradecká Drbna dostala termín až na osmého listopadu. Technici jedou teď naplno. Přezouvací špička se dostává do pořádných obrátek. Některé pneuservisy přezouvají až 80 aut denně. V Hradci Králové se dá se štěstím sehnat volný termín v některých servisech ještě na tentýž den, je to ale spíš vyjímka.

"Zákon o silničním provozu stanovuje povinnost užít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března. V tomto období musí mít vozidlo zimní pneumatiky vždy, pokud se nachází na vozovce souvislá vrstva sněhu, ledu či námraza nebo tyto jevy lze vzhledem ke klimatickým podmínkám očekávat," uvádí na svém webu Ministerstvo dopravy. 

Zimní pneumatiky se mají používat po čtyři měsíce v roce, mají mít hloubku nejméně čtyři milimetry, nasazovat by se měla na všechna čtyři kola a neměly by být starší než čtyři roky. 

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Zimní gumy, pneuservisy, pneumatiky, Jičín, Hradec Králové, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé pneuservisy ve východních Čechách dávají termín na přezutí až na listopad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.