Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Realitní trh se zastavil, v Hradci se prodávají hlavně menší byty na investici

Zájem o koupi realit je v Hradci Králové minimální. V nabídce realitních kanceláří je mnohem víc bytů než před dvěma lety. Tehdy platilo pravidlo "kdo dřív přijde, ten dřív mele". Teď se trh s nemovitostmi zastavil.

Realitní makléři mají teď mnohem méně práce než třeba před dvěma lety. Tehdy byt, který se dostal do nabídky, byl hned pryč. Na prohlídky se stály fronty. Teď je zájem o koupi bytu velmi malý. Důvodem je energetická krize a drahé hypotéky. Úroky u hypotečních úvěrů se dostaly na dvanáctileté maximum, a to na 5,83.

V Hradci Králové jsou v současné době v prodeji desítky bytů různé rozlohy.  Kupující preferují menší bytové jednotky, zejména 2kk a byty v novostavbách, které mají nižší energetickou náročnost. "Nyní na prohlídky chodí hlavně klienti, kteří koupi berou jako investici a neřeší svou bytovou situaci. Jsou to lidé, kteří mají převážně vlastní zdroje a neberou si úvěr," řekl Hradecké Drbně majitel realitní kanceláře T&T reality Milan Toupal.

Situace na realitním trhu by se podle odborníků měla pomalu otáčet, nemovitosti narazily na cenový strop. Zlevnit by měly hlavně starší byty, které jsou energeticky náročné, a to zhruba o deset procent. Už teď ceny na trhu stagnují. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TaT reality

Štítky Hradec Králové, TaT reality, byty, hypotéky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Realitní trh se zastavil, v Hradci se prodávají hlavně menší byty na investici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.