Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Benzín za týden zdražil o tři koruny, na vlastní peněženku to pociťují i řidiči v Hradci

Tam, kde na stojanech svítila nedávno cena 37,50, tak teď je to přes čtyřicet korun. Pohonné hmoty šly za poslední týden rapidně nahoru a zdražování podle všeho ještě není konec.

Neskutečnou rychlostí vyskočily nahoru ceny paliv. Benzín za poslední týden o tři koruny a někde i víc. Ceny začaly stoupat od začátku října po zvýšení spotřební daně z benzínu. Na vině je také probíhající stávka ve Francii a snížení produkce ropy. 

V Hradci Králové už Natural 95 řidiči pod čtřicet korun neseženou, a to ani na těch nejlevnějších pumpách. Zatímco ještě před dvěma týdny ceny někdě klesly pod 38 korun, tak teď vyskočily nad 41 korun a na plné šedesátilitrové nádrži si řidič připlatí více než dvě stovky. "Včera jsem na tankování neměl čas, a to byla chyba. Za den cena na stojanu poskočila o korunu padesát, je to zlodějina," rozčiloval se řidič Ondřej na čerpací stanici na výjezdu z Hradce Králové na Pardubice. 

I když se řidiči teď na čerapcích stanicích hodně zlobí, tak v létě jsme na tom byli hůř. To pohonné hmoty na začátku prázdnin byly skoro na padesáti korunách. Průměrná cena Naturalu se blížila k 48 korunám za litr.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Brněnská Drbna

Štítky Hradec Králové, čerpací stanice, zdražení, benzín, Natural 95, Francie, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzín za týden zdražil o tři koruny, na vlastní peněženku to pociťují i řidiči v Hradci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.