Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přestavba sportovního areálu v Hronově je v polovině. Zatím vyšla na 25 milionů

Největší investiční akce šestitisícového Hronova na Náchodsku za poslední roky, přestavba sportovního areálu na okraji města, je zhruba ve své polovině. Dosud město proinvestovalo asi 25 milionů korun z celkové částky okolo 71 milionů korun. Do konce roku by měly být hotové komunikace, sportoviště, parkoviště, přičemž zbyde postavit hlavní objekt s tribunou a zázemím.

Modernizace areálu v lokalitě Hedvábnice u výpadovky na Náchod začala zemními a demoličními pracemi na podzim 2021, kdy byl odstraněn i hlavní objekt. Hotovo by mělo být do konce června příštího roku.

"Do konce letošního roku by mělo být prostavěno celkem okolo 40 milionů korun, zbývajících zhruba 30 milionů připadne na výstavbu nového objektu," řekl starosta Petr Koleta (ANO).

Připustil problémy během stavebních prací. "Přestože to vypadá, že jede vše podle plánu, vyskytly se určité nesrovnalosti se zhotovitelem. Město, které je investorem, by mělo o další spolupráci rozhodnout v následující době," dodal bez dalších podrobností.

Stavební práce zajišťuje plzeňská společnost Vysspa Sports Technology, která vzešla z výběrového řízení.

Sportovní areál projde zásadní proměnou. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna přibližně pro 150 diváků. Odstraněný zchátralý hlavní objekt s tribunou a zázemím nahradí nová budova - bude větší, bude v ní například zázemí pro fotbalisty, volejbalisty, atletiku, využívat ho budou moci také školy a veřejnost.

Součástí modernizace areálu je zhruba 40 parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků nový chodník. Podle vedení radnice by se tak zanedbané prostranství u vjezdu do Hronova ve směru od Náchoda mělo změnit v důstojný vstup do města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Hronov

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, rekreace, Hronov, sportovní areál, okres Náchod, Náchod, Petr Koleta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba sportovního areálu v Hronově je v polovině. Zatím vyšla na 25 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.