Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podvodník vyluxoval dva účty během tří minut. Škoda se vyšplhala na 700 tisíc

Policie v Hradci Králové řeší další podvodné jednání v on-line světě. Tentokrát jde o podvodníka, který se specializuje na bazarové portály a podvedeným posílá falešné odkazy na doručovací službu. Podvedenými je čtyřiapadesátiletá žena, která chtěla prodat oblek a šestačtyřicetiletý muž s nabídkou plechové skříně.

„Oběma se ozval zájemce, který nabídl přepravu přes DPD a zaslal jim přes WhatsApp odkaz,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Oba se přes něj přihlásili do internetového bankovnictví a do tří minut jim na účtu nezůstala ani koruna. Žena přišla o 200 tisíc korun v deseti platbách. Muž o půl milionu v šesti odchozích transakcích.  

Policie případ řeší jako tři trestné činy, kterých se dopustil neznámý pachatel. „Jde o podvod; neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla mluvčí. V případě dopadení pachateli hrozí osm let za mřížemi. 

Policie znovu apeluje na veřejnost, aby byla při obchodování na internetu obezřetná. Včera Hradecká Drbna psala o podvedené ženě, ze které falešný americký voják vylákal statisíce. Kvůli množství půjček je nyní sama obviněná z bankovního podvodu.  

„Při prodeji věcí a očekávané platby za něj, poskytujte zájemci pouze číslo svého účtu. Hlavně se nepřihlašujte do internetového bankovnictví přes zasílané odkazy a ani v nich nevyplňujte údaje z platební karty. Internetové bankovnictví chraňte jako oko v hlavě,“ dodává policie.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto antonbe | Pixabay

Štítky krimi, policie, podvod, on-line, Hradec Králové, bazar, chat, karta, platební, údaje, bankovnictví, prevence, internetové bankovnictví, WhatsApp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vyluxoval dva účty během tří minut. Škoda se vyšplhala na 700 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.