Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na dálnicích D11 a D35 před Hradcem Králové končí omezení kvůli opravám silnice

Na dálnicích D11 a D35 před Hradcem Králové dnes skončí omezení dopravy kvůli opravám vozovky. Stavbaři s opravami téměř za čtvrt miliardy korun bez daně začali 22. srpna a naplánované je měli do dneška. Po dobu oprav byl provoz na dálnicích zúžený do jednoho pruhu v každém směru a řidiči museli jet rychlostí do 80 kilometrů v hodině. Podle Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) šlo o nejrozsáhlejší rekonstrukci dálničního povrchu v republice v letošní stavební sezoně.

S odstraňováním provizorního dopravního značení z opravené dálnice silničáři začali je čtvrtek. Zcela bez omezení by měl být provoz na opravovaném úseku od dnešního podvečera, řekl ČTK regionální mluvčí ŘSD Petra Drkulová.

Nový asfaltový povrch dostala dálnice D11 mezi křižovatkou Pravy na 76. kilometru ve směru od Prahy a 88. kilometrem těsně před Hradcem Králové. Stavbaři také opravili mimoúrovňovou křižovatku Pravy. Nový povrch dostaly mimoúrovňová křižovatka dálnic D11 a D35 Sedlice a tříkilometrový úsek dálnice D35 od křižovatky Sedlice směrem ke křižovatce u Opatovic nad Labem.

Kromě výměny povrchu vozovky stavbaři vyměnili lanová svodidla ve středním dělícím pásu za nová, která budou účinnější. Vyměnili i prvky dopravního značení na vyšší standard.

Nejstarší a největší část opravovaného úseku dálnice mezi Pravy a Sedlicemi byla uvedena do provozu v roce 2009 a podle silničářů vrchní vrstva vozovky předčila plánovanou dobu své životnosti. Pokud by se práce odložily o několik let, byly by náklady mnohem vyšší, neboť by se muselo zasáhnout do nižších úrovní konstrukce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, D11, D35, dálnice, oprava, Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic, Pravy, Dálnice D11, Praha, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnicích D11 a D35 před Hradcem Králové končí omezení kvůli opravám silnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.