Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jičín vánoční světélka zatím nenakupuje. Kvůli cenám energií je má zatím pouze rezervované

I letos by radnice v Jičíně vyzdobila město a Zámecký park tradiční vánoční výzdobou. Svíticí postavičky v centru města jsou už tradicí. Kvůli vysokým cenám energií však s nákupem nové výzdoby váhá. U dodavatele si 3D dekoraci pouze rezervovala.

„Rada města proto prozatím rozhodla pouze o rezervaci 3D dekorů s možností zrušit objednávku do 4. listopadu. Předběžně se počítá s tím, že park dekory bude ozdoben, definitivní rozhodnutí je však ponecháno novému vedení města, které vzejde z voleb do zastupitelstva,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.  

Pokud se město rozhodne dekoraci nakoupit, zaplatí za ni 190 tisíc korun. Jde o podobnou cenu jako v minulých letech. A to díky slevě, která se podařila vyjednat. Původní nabídky za světélka byla 250 tisíc korun. „Dekory se staly symbolem jičínského adventu, pro který obyvatelé Jičína pravidelně navštěvují centrum a zámecký park. 3D dekory lákají i návštěvníky odjinud,“ vysvětluje důležitost výzdoby Jireš.  

Kromě postaviček do samotného centra Technické služby města Jičína nakupují i další výzdobu. Jde především o světelné řetězy, krápníky nebo prodlužovací kabely. Součástí objednávky je i speciální řetěz na ozdobení vánočního stromu na Valdštejnově náměstí. I v tomto případě se radnici podařilo vyjednat slevu kolem 25 procent. Za tyto věci bude město platit 97,5 tisíc korun.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky vánoční, ozdoba, světélka, Jičín, park, nákup, elektřina, energie, advent, Vánoce, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín vánoční světélka zatím nenakupuje. Kvůli cenám energií je má zatím pouze rezervované  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.