Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příští týden se hradeckými ulicemi rozezní jazz. Konat se bude mezinárodní festival

Do Hradce Králové se vrací tradiční festival Jazz Goes to Town. V rámci něho se představí sedm desítek hudebníků z domácí i zahraniční scény. Svoje umění místním předvedou umělci z Ukrajiny, Polska nebo například Německa. Akce se bude konat od 11. do soboty 15. října.

Každý den bude mít jednotlivé téma, kterému se budou hudebníci po celém městě věnovat. Vše začne v úterý v kavárně Artičok. Tam vystoupí mezinárodní kvarteto Invisible World Tomáše Lišky. „Posluchači se můžou těšit na jedinečné spojení jazzu a world-music a na neotřelou zvukovou barvu nástrojového složení housle, akordeon, kontrabas a perkuse,“ uvedla v tiskové zprávě Karolína Pláničková, tisková mluvčí festivalu.  

První festivalový den má přízvisko Hudba jako mezinárodní jazyk. Druhý den se jmenuje Mnoho podob lásky, následovat bude Skandinávská noc a pak Svět Goes to Town. Vše vyvrcholí v sobotu, která je v programu vyznačena jako Hlasy budoucnosti.  

Sobotní večer začne v Muzeu východních Čech. „Součástí vernisáže výstavy Četnické humoresky v salonu republiky bude koncert kultovní české kapely Originální pražský synkopický orchestr, interpretující autentickou hudbu zlatého jazzového věku,“ dodala mluvčí.  

Zlatým hřebem bude vystoupení a koncert čtrnáctičlenného ansámblu, který vznikl speciálně pro tuto příležitost. Na podiu je doplní i Michael Mantler a Gareth Davis. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Veselý

Štítky Jazz Goes to Town, festival, hudba, program, Hradec Králové, tradice, novinky, kultura, Německo, Polsko, Ukrajina, jazz, Tomáš Liška, umění, Michael Mantler, Gareth Davis, Muzeum východních Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden se hradeckými ulicemi rozezní jazz. Konat se bude mezinárodní festival  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.