Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič v Nové Pace nezvládl jízdu, v nemocnici zemřel. Nejde o první nehodu v této zatáčce

Záchranářský vrtulník v Hradci Králové včera večer letěl do Nové Paky. Úkolem posádky bylo zachránit osmatřicetiletého řidiče, který se svým vozem Land Rover Discovery narazil do stromu vedle silnice. Náraz byl tak silný, že své auto prakticky zdemoloval. I přes snahu záchranářů muž v nemocnici nakonec zemřel.

Řidič jel ve směru od Jičína, minul čerpací stanice a v pravotočivé zatáčce dostal smyk. Nejdříve narazil do svodidel a o zhruba 250 metrů dál do stromu. „Vlivem střetu bylo auto odhozeno na levý bok zpět do pravého jízdního pruhu,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Ze zdemolovaného vozu museli řidiče vyprostit hasiči. S vážným zraněním byl letecky transportován do nemocnice, kde po pár hodinách zemřel. Alkohol se podařilo vyloučit dechovou zkouškou.  

Škodu na vozidle policisté vyčíslili na zhruba 400 tisíc. Na stromě, svodidlech a dopravní značce je to dalších 15 tisíc korun. Během vyšetřování nehody byl hlavní tah do Krkonoš uzavřený. K nehodě došlo kolem deváté večer. Úsek byl opět průjezdný až o půlnoci.  

Úsek řidiči podceňují často

Zatáčka na výjezdu z Nové Paky na Jičín už má na kontě několik dopravních nehod. Zrádná je především tím, že je ve stoupání. Jedna z posledních vážných nehod se na tomto úseku stala na přelomu února a března. Řidič jedoucí od Krkonoš nepřizpůsobil rychlost jízdy a čelně se srazil s druhým osobním autem.  

„Jednoho člověka hasiči vyprostili bez použití hydraulického zařízení,“ uvedla před časem pro hradeckou Drbnu Martina Götzová. Šlo o třiašedesátiletou řidičku, která utrpěla zranění rukou, nohou, pánve i obličeje. S nimi se léčí dodnes.  

„Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Lucie Konečná

Čelní střet dvou aut zastavil dopravu v Nové Pace. Oba řidiči skončili v nemocnici

Vážná dopravní nehoda se stala na silnici I/16 v Nové Pace na Jičínsku. Řidič Hondy jedoucí ve směru od Krkonoš pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, nezvládl zatáčku a přejel do protisměru. Tam se srazil s protijedoucím vozem Renault Clio....

Dopravní situaci na průtahu Nové Paky by měl zlepšit nový obchvat, který Ředitelství silnic a dálnic začalo oficiálně stavět na začátku září. Ten vyvede dopravu už před Kumburským újezdem a vrátí ji na výjezdu z města směrem do Krkonoš. Kompletně hotovo má být za tři roky.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Nová Paka, tragická, neštěstí, doprava, Jičínsko, vrtulník, nemocnice, havárie, strom, Hradec Králové, Land Rover Discovery, Jičín, Krkonoše, Lucie Konečná, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Nové Pace nezvládl jízdu, v nemocnici zemřel. Nejde o první nehodu v této zatáčce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.