Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Majiteli se pokusil ukrást kolo přímo z ruky. Když se nezadařilo, zaměřil se na garáže a chatky

Ve vazební věznici skončil devětadvacetiletý muž, který se vydal na profesionální dráhu zloděje. Od začátku srpna kradl minimálně v pětatřiceti případech. Zaměřoval se na chatky, karavany, zahrady nebo garáže na Trutnovsku. Teď může na deset let do vězení.

„Svým protiprávním jednáním měl způsobit škodu přesahující 200 tisíc korun,“ uvedla na webu policie Šárka Pižlová. Policisté muže obvinili z loupeží, používání kreditních karet a hotovostí a z porušování domovní svobody.  

Vše začalo na konci srpna na Nábřeží Václava Havla v Trutnově, kde se pokusil ukrást jízdní kolo. V tu chvíli ho vedl jeho majitel, který se nedal a svůj majetek ochránil. Zloděj z místa utekl a v následujících dnech se zaměřil na zahrady, garáže nebo chatky.  

„Z těchto míst odcizil vše, co mu přišlo pod ruku. Jednou to bylo jízdní kolo, vrtačka, sekera, alkohol, doklady, peníze. Prostě vše, co se naskytlo a dalo se dál zpeněžit,“ řekla mluvčí.  

Pro policii nejde o žádného nováčka. Za podobné chování už byl jednou odsouzený a brány vězení opustil letos v březnu. Podle informací policie jde o bezdomovce bez jakéhokoli příjmu. V současné době je ve vazební věznici, kde počká na soud. Ten ho může poslat na dva až deset let do vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Trutnovsko, zloděj, kolo, chata, garáž, recidivista, krimi, věznice, okres Trutnov, Václav Havel, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majiteli se pokusil ukrást kolo přímo z ruky. Když se nezadařilo, zaměřil se na garáže a chatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.