Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká nemocnice má novou hernu, otevřela ji Chantal Poullain-Polívková

Nová herna a čekárna pro dětské pacienty Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové, kterou vybudovala Nadace Archa Chantal, se dočkala slavnostního otevření. Se skluzem, ale přece.

Herna na Psychiatrické klinice je dětem k dispozici už od loňského roku, jenže slavnostní otevření bylo odloženo na letošní rok kvůli v loni probíhající pandemii COVID-19.

Jsem moc ráda, že vznikla další krásná herna, která dětem umožňuje zapomenout na jejich starosti a problémy. Za tímto projektem je spousta práce a energie, chci také poděkovat partnerům nadace, kteří projekt podpořili,“ uvedla během slavnostního otevření zakladatelka nadace Chantal Poullain-Polívková, která ocenila práci všech lékařů a sester v nemocnici. „Psychiatrie pro dětí je momentálně velmi náročný a potřebný obor. Psychiatrická klinika FN HK je velmi hezká moderní budova, kde každý dětský i dospělý pacient najde to své, pro sebe určitě pozitivní k lepší rekonvalescenci a léčbě. Velmi rádi jsme zanechali stopu naší nadační činnosti právě zde,“ dodala Chantal Poullain-Polívková.

Nová herna nazvaná Svět u moře nabízí dětem možnost hraní si v hřišti ve tvaru lodě, prostor pro relaxaci, místo pro knížky a hračky a to vše za zvuků mořských vln. Výtvarný návrh a realizaci zajistila Mgr. Lucie Štejnar. Vybudování herny stálo téměř 200.000 korun, vybudování hřiště podpořilo několik sponzorů a partnerů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNHK

Štítky herna, Chantal Poullain, klinika, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice má novou hernu, otevřela ji Chantal Poullain-Polívková  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.