Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor na horské túry, počasí už není žádný med, varují v Krkonoších

Horská služba v Krkonoších důrazně varuje turisty před podceněním situace. Kdo se vydá na túru, měl by mít dostatečné informace o aktuální situaci, vhodné oblečení a občerstvení na doplnění sil. Na hřebenech hor už je v podstatě zima.

Na Sněžce už běžně mrzne, taky tam fouká silný vítr.  "O víkendu nabral rychlost přes 80 km v hodině, na začátku týdne se Sněžkou proháněl orkán o rychlosti 120 km v hodině," uvedla Horská služba. Oba úseky lanovky na Sněžku byly mimo provoz.

Když je horní úsek lanovky mimo provoz, mohou se lidé z Růžové hory na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je dnes v provozu od 08:00 do 18:00. Na hřebeny Krkonoš se lidé mohou ve východních a středních Krkonoších také nechat vyvézt lanovkami z Janských Lázní na Černou horu, z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch, z Velké Úpy na Portášky a ze Špindlerova Mlýna na Medvědín.

Ohodnoť článek

Foto karpacz.pl

Štítky ČR, počasí, rekreace, lanovky, Krkonoše, Sněžka, lanová dráha, Portášovy Boudy, Růžová hora, Janské Lázně, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Hnědý vrch, Velká Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na horské túry, počasí už není žádný med, varují v Krkonoších  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.