Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnovská radnice chce místní nemocnici pomoct s hledáním zubařů a praktických lékařů

Radnice v Trutnově se rozhodla, že místní nemocnici pomůže s hledáním zubařů. Společně už spolupracují například při nabírání nových zaměstnanců nebo zajištění bezpečnosti v areálu nemocnice. Sehnat nové dentisty a praktické lékaře má pomoct i 100 tisíc korun, které radnice uvolní ze svého rozpočtu.

Nová spolupráce bude fungovat na bázi společné propagace a náborové kampaně na praktické lékaře a zubaře. „Na této úrovni už spolupracujeme, ale nyní jsme to stvrdili i podpisem. Nemocnici dáváme k dispozici část volných městských bytů, které může nabídnout jako benefit při náboru personálu,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Trutnova Michal Rosa (ODS). K podpisu došlo tento týden. 

Spolupráce radnice a místní nemocnice není žádnou novinkou. Město například zřídilo nadační fond, ze který finančně motivuje studenty k práci v trutnovské nemocnici. Díky tomuto projektu se podařilo sehnat 12 nových zaměstnanců. Mezi ně bylo prostřednictvím stipendia rozdáno 860 tisíc korun.  

Vzájemná spolupráce však spočívá i v zajištění bezpečnosti. Místní městská policie kontroluje areál nemocnice zhruba jednou za dva dny. Asistuje také při ošetřování agresivních pacientů při převozu opilců na záchytnou stanici. To všechno radnici stojí zhruba 70 tisíc ročně.   

„Vzájemně jsme si pomáhali při zajištění chodu obou organizací v době koronavirové pandemie či během krize na Ukrajině. Společně pořádáme vzdělávací aktivity pro zaměstnance nemocnice a úřadu, řešíme výstavbu parkování uvnitř i vně areálu a mnoho dalšího,“ uzavírá starosta.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, nemocnice, podpora, spolupráce, hledání, doktor, lékař, zubní lékař, radnice, Michal Rosa, ODS, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská radnice chce místní nemocnici pomoct s hledáním zubařů a praktických lékařů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.