Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ANKETA: Jak se vedlo současnému vedení města v posledních čtyřech letech

Rozpadnutí koalice, i Benešova třída nebo projekt Velkého náměstí. Tyto záležitosti se nejčastěji zmiňují, pokud se bavíme o neúspěchu současného zastupitelstva. I přesto se podařilo zahájit stavbu fotbalového stadionu a přípravu inteligentního systému řízení dopravy. Ohodnoťte čtyři poslední roky současného zastupitelstva v Hradci Králové.

Přesně za týden skončí další volební období. Během něho seděl v čele města primátor Alexandr Hrabálek. Toho nahradí některý z 15 kandidátů. Největším přešlapem současného vedení města byl rozpad vládnoucí koalice. K němu došlo na konci roku 2020. Od té doby se zastupitelstvu nepodařilo složit novou.  

Oznámkuj současné vedení města a jeho působení za poslední čtyři roky.

Celkem hlasovalo134 čtenářů

Mezi další nepovedené akce současného vedení města patří rozpočet na letošní rok. Ten se podařilo schválit až na konci ledna po připomínkách zastupitelstva. Stejně tak se nepodařilo pohnout s rekonstrukcí Velkého náměstí nebo Benešovky.  

I přes komplikace na úrovni sporů v zastupitelstvu se městu nedá upřít několik zásadních investičních akcí. Tou největší je stavba fotbalového stadionu, kterou radnice připravovala prakticky 20 let. Ačkoliv město nezískalo požadovanou finanční dotaci a celý stadion musí zaplatit z vlastní kapsy, staví se.   

Radnice také začala budovat nový inteligentní systém řízení dopravy, za který zaplatí 162 milionů korun. Ten by měl výrazným způsobem zlepšit dopravu v krajském městě. Souběžně s tím se začala stavět lávka přes Labe. Dokončená byla i nová odlehčovací služba Honkova.   

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky anketa, primátor, primátorka, Hradec Králové, volby, zastupitel, kandidát, názor, komunální, 2022, výzkum, radnice, doprava, Velké náměstí, Alexandr Hrabálek, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jak se vedlo současnému vedení města v posledních čtyřech letech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.