Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Najíst se v Hradci pod 140 korun je výzva, ceny obědových menu jdou nahoru

Ceny poledních jídel stoupají tak rychle, že se člověk nestačí divit. Za poslední dva roky se zvedly v průměru o třicet korun a spousta lidí si teď rozmýšlí, jestli zajde na oběd do restaurace nebo ne.

Hlavně v pondělí lidé obědové výlety vynechávají. To se podle majitelů restaurací lidé najedou na "krabičkovou módu", kdy si přinesou do práce jídlo z víkendu. Právě pondělky jsou, co se týče tržeb, všeobecně slabší. V Hradci Králové se dá polední jídlo sehnat od 120 korun výš. Průměrná cena je 166 korun. 

Cenovky se v Hradci ale dost liší. V restauraci Aquarium nabízí polední menu až za 295 korun, za takové peníze si strávníci pochutnají na smaženém telecím řízku. Levnější variantou je lanýžové risotto za 195.  V Pivovaru Beránek dá zákazník za steak z lososa s vařenými grenaille s pažitkou 299 korun. Pokud si k tomu dá polévku, zaplatí celkově 334 korun. V nabídce jsou tady ale i cenově přijatelnější polední nabídky, a to špagety „Aglio olio peperoncino“ s grilovaným kuřecím prsem za 145 korun. Kdo má rád zdravější typy jídel za rozumnou cenu, ten se chytne v Bazalce, kde se dá oběd pořídit běžně za 90 korun.

Kolik jste ochotni dát v restauraci za oběd?

Celkem hlasovalo90 čtenářů

Lidé v restauracích šetří. Buď si vybírají z nabídky levnější jídla, nebo si místo dvou chodů dopřejí jen jeden, případně si neobjednají k jídlu nápoj,“ informuje společnost Edenred, která distribuuje straevnkové karty. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Menu, oběd, zdražení, jídlo, Hradec Králové, restaurace, Edenred

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Najíst se v Hradci pod 140 korun je výzva, ceny obědových menu jdou nahoru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.