Ceny poledních jídel stoupají tak rychle, že se člověk nestačí divit. Za poslední dva roky se zvedly v průměru o třicet korun a spousta lidí si teď rozmýšlí, jestli zajde na oběd do restaurace nebo ne.
Hlavně v pondělí lidé obědové výlety vynechávají. To se podle majitelů restaurací lidé najedou na "krabičkovou módu", kdy si přinesou do práce jídlo z víkendu. Právě pondělky jsou, co se týče tržeb, všeobecně slabší. V Hradci Králové se dá polední jídlo sehnat od 120 korun výš. Průměrná cena je 166 korun.
Cenovky se v Hradci ale dost liší. V restauraci Aquarium nabízí polední menu až za 295 korun, za takové peníze si strávníci pochutnají na smaženém telecím řízku. Levnější variantou je lanýžové risotto za 195. V Pivovaru Beránek dá zákazník za steak z lososa s vařenými grenaille s pažitkou 299 korun. Pokud si k tomu dá polévku, zaplatí celkově 334 korun. V nabídce jsou tady ale i cenově přijatelnější polední nabídky, a to špagety „Aglio olio peperoncino“ s grilovaným kuřecím prsem za 145 korun. Kdo má rád zdravější typy jídel za rozumnou cenu, ten se chytne v Bazalce, kde se dá oběd pořídit běžně za 90 korun.
„Lidé v restauracích šetří. Buď si vybírají z nabídky levnější jídla, nebo si místo dvou chodů dopřejí jen jeden, případně si neobjednají k jídlu nápoj,“ informuje společnost Edenred, která distribuuje straevnkové karty.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.