Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Startuje topná sezóna, zahřívat se budou radiátory nejdřív na Trutnovsku

Meteorologové avizovali ochlazení. O víkendu mají teploty klesnou na devět stupňů. Není divu, že startuje topná sezóna. Jako první přichází na řadu Trutnovsko.

Radiátory v podhůří Krkonoš začínají hřát. ČEZ teplárenská na východě Čech zahájila topnou sezónu. "Vzhledem k tomu, že byly splněny podmínky pravidel pro vytápění, které upravuje vyhláška o dodávce tepelné energie a na žádosti odběratelů, zahájili jsme na Trutnovsku dnes topnou sezonu 2022/2023, což je o 14 dní později než v loňském roce, kdy se začalo topit již 1. září. V Janských Lázních jsme vzhledem k počasí začali topit už v úterý," uvedla mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Topná sezóna  v Teplárně ve Dvoře Králové nad Labem a Vrchlabí ještě díky teplejšímu počasí nezačala - vloni se tam topení rozeběhla 20. září 2021.

Den Dé je dnes pro Opatovickou elektrárnu.  Vzhledem k počasí také tato společnost zahajuje vytápění svých odběratelů. „Na topnou sezonu jsme dobře připraveni. Od ukončení poslední topné sezony probíhaly intenzivní práce na opravách, revizích a modernizaci našich sítí i samotném zdroji, takže nás a naše zákazníky ochlazení určitě nezaskočí,“ uvádí ředitel distribuční společnosti Karel Čipera.

Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod plus 13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad plus 13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát. 


 

Ohodnoť článek

Foto ČEZ

Štítky topná sezóna, ČEZ, Trutnovsko, topení, okres Trutnov, Česko, Krkonoše, Karel Čipera, Janské Lázně, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje topná sezóna, zahřívat se budou radiátory nejdřív na Trutnovsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.