Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na Náchodsku vykrádali rodinné domy, skončili v policejních poutech

Brali všechno, peníze, šperky i elektroniku. Čtyřčlenný gang lupičů vykrádal rodinné domy na Náchodsku, až jim policie utnula tipec. Zlodějům hrozí osm let natvrdo.

Na zatčení mužů ve věku od 22 do 25 let se podílela zásahová jednotka. Gang působil hlavně na Náchodsku. Celková způsobená škoda je zatím téměř šest set tisíc korun.

"Mladíky k jejich překvapení zadrželi v jejich automobilu v kempu a následně je eskortovali do policejní cely. Případem se kriminalisté dál zabývají a na základě zjištěných informací nelze vyloučit, že se počet poškozených může ještě navýšit, stejně jako způsobená škoda," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Na policii se někteří ze zdržených mužů částečně přiznali. Ze šesti domů skupina složená z cizinců odcizila podle policie vše, co šlo zpeněžit, kromě hotovosti i šperky a elektroniku. Skupina nelegální činnost páchala od poloviny července letošního roku, uvedla Konečná. Muži jsou ve vazbě. Policie je obvinila z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což v případě prokázání viny hrozí až osm let vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, byty, Náchodsko, okres Náchod, policie, Lucie Konečná, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku vykrádali rodinné domy, skončili v policejních poutech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.