Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Srdíčkové dny pomůžou těžce nemocnému Adámkovi, sbírka proběhne i v ulicích Hradce

Do ulic Hradce králové a dalších českých měst se v pondělí opět vydají studenti středních škol a odborných učilišť. Startuje 22. ročník tradičních Srdíčkových dnů na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů je malý Adámek, který v důsledku vzácného propojení žilního a tepenného oběhu v mozku trpí onemocněním odborně zvaným cévní malformace. 

Příběh rodiny malého Adámka se začal psát v okamžiku, kdy lékaři chlapečkovi diagnostikovali toto život ohrožující onemocnění. Chlapec musel ihned podstoupit operaci, bez které by zemřel. Vzhledem k následnému masivnímu krvácení do mozku, které není u takového onemocnění ničím neobvyklým, absolvoval další operace. Lékaři s nejistou prognózou dalšího vývoje o Adámkův život bojovali dlouhé dva měsíce, ale vše nakonec dopadlo dobře. Chlapce nyní čeká fyzicky a finančně hodně náročná rehabilitace,“ popisuje v tiskové zprávě ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Rehabilitace jsou velmi nákladné. Pojišťovny je hradí buď částečně, nebo vůbec.  „Pomoci Adámkovi a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem můžete zakoupením magnetek se zvířátky, různobarevných propisovacích tužek a přívěskům ke klíčům s baterkou. Pokud v ulicích svého města nepotkáte naše dobrovolníky, můžete pomoci koupí zmíněných předmětů v eshopu Života dětem na www.zivotdetem.cz,“ doplňuje Maria Křepelková. 

Sbírka probíhá rovněž na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky. Přispět lze i zasláním DMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM60 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

Ohodnoť článek

Foto Život dětem, o.p.s.

Štítky Srdíčkové dny, malformace, Adámek, sbírka, pomoc, studenti, Hradec Králové, nemoc, Život dětem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srdíčkové dny pomůžou těžce nemocnému Adámkovi, sbírka proběhne i v ulicích Hradce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.