Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trutnov překope Bojiště. Amfiteátr projde velkou proměnou.

Koncerty, festivaly, akce pro rodiny s dětmi. Nejen to nabízí trutnovský areál Bojiště. Radnice do něj nyní chystá velkou investici. Kompletně opraví jeho amfiteátr.

„Proč zrovna amfiteátr? Protože je to srdce celého areálu, díky kterému prostor žije a konají se tu velké akce,“ zdůvodňuje plány v tiskové zprávě Michal Rosa, starosta města Trutnova. Radnice chystá kompletní odstranění všech laviček vč. betonových patek a kovových konstrukcí. Vlivem stáří a opotřebení jsou již hodně poškozené. Poté přijdou na řadu terénní úpravy. Odstraní se stávající chodníky včetně podloží, obruby a povrchy pod lavičkami. 


Nové lavičky budou z kovové konstrukce se sedáky a opěradly z impregnovaného sibiřského modřínu. „Oproti původnímu řešení řad sedadel do tvaru oblouku, budou řady laviček v rovině. Je to nejen na výrobu levnější varianta, ale v případě potřeby bude mnohem jednodušší je opravit,“ vysvětluje Klára Bednářová, vedoucí Odboru majetku města MěÚ Trutnov. Kapacita nového amfiteátru bude přibližně 1256 míst k sezení. Mezi řadami laviček vzniknou dva nové chodníky ze žulových kostek. Opravy se dočká také plocha mezi podiem a lavičkami, která bude z hutněného asfaltového recyklátu. 


Radnice v tuto chvíli chystá výběrové řízení na dodavatele stavby. Odhadovaná částka na revitalizaci amfiteátru je dle projektu 9.500.000 Kč včetně DPH. Výsledná cena však bude známá až po skončení výběrového řízení v průběhu podzimu. Přípravné práce by mohly začít ještě letos. „Hotovo chceme mít do konce května příštího roku, abychom nijak nebránili začátku nové sezóny v areálu,“ dodává trutnovský starosta. 

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, amfiteátr, Bojiště, koncerty, přestavba, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov překope Bojiště. Amfiteátr projde velkou proměnou.  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.