Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prohlídka stadionu, vinobraní nebo food festival. Kam o víkendu vyrazit?

I po prázdninách má Královéhradecký kraj co nabídnout. Během víkendu se koná například den otevřených dveří na rozestavěném fotbalovém stadionu v Hradci Králové, festival Jičín – město pohádky, vinobraní na Kuksu nebo food festival na zámku v Kostelci nad Orlicí. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových událostí v regionu.

Prohlídka rozestavěného fotbalového stadionu v Hradci Králové 

Veřejnost má tento týden možnost prohlédnout si rozestavěný fotbalový stadion v Hradci Králové. Den otevřených dveří se koná v neděli 11. září od 13:30 do 18:00. V tomto čase je vstup možný z parkoviště u řeky Orlice.  

Jičín - město pohádky 2022 

V Jičíně se koná už 31. ročník festivalu Jičín – město pohádky. Letošní akce má podtitul Voda voděnka a nabídne nepřeberné množství tvůrčích dílen, pouličních divadel, koncertů nebo jarmark. Dnes večer je v plánu průvod se světélky, který vyráží v 19:00 od kruhového objezdu na začátku lipové aleje. 

Během soboty a neděle se pořádání festivalu rozšíří prakticky do celého města. Vystupovat se bude na Valdštejnově náměstí, na zámku, u Jezuitské koleje, židovské školy nebo v zámeckém parku. Zde je program poprvé zpoplatněn.  

Pohádkový festival rozděluje lidi na dva tábory

Peníze jsou vždycky citlivé téma, a to platí také u pohádkového festivalu, který pohádkovým průvodem odstartoval v Jičíně. Velkou diskusi mezi lidmi vyvolalo zpoplatnění zámeckého programu.

Na Kuksu poteče víno po schodech 

Na Kuksu se v sobotu koná tradiční a oblíbené vinobraní. Tradiční slavnosti vína a burčáku začínají v 9:00 a potrvají do 17:30. Podle organizátorů nebude chybět ani tradiční stékání vína po místních schodech jako za dob hraběte Šporka. Na 16. ročníku nebude chybět ani tradiční program. V rámci něho se mohou návštěvníci těšit na hudební i divadelní vystoupení. 

Na zámku v Kostelci se koná food festival 

Po covidové pauze se na zámku v Kostelci nad Orlicí bude pokračovat v pořádání Food festivalu na zámku. Pátý ročník se doslova promění ve velký piknik v areálu zámku. Koná se v sobotu od 11:00 do 18:00.  

Víkend bude chladný. Přidají se přeháňky a ojediněle i bouřky

Víkend bude relativně chladný s teplotami do maximálně 21 stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou ani dešťové přeháňky prakticky v celém Královéhradeckém kraji. Mírné zlepšení nabídne až následující týden.

Cyklisté vyrazí do závodu Okolo Pece 

Cyklistickou sezonu v Královéhradeckém kraji uzavře závod Okolo Pece v Peci pod Sněžkou. Trasa měří zhruba 45 kilometrů. Závod je však určen pro profesionály, amatéry i cyklistické nadšence. Prezentace a přihlášky lze vyřešit ještě před závodem přímo v Peci pod Sněžkou. 

Festival nabídne nejen jídla a výrobky osvědčených i nových prodejců kulinářských specialit, ale také hudbu pražského diskžokeje Tea Jay Iva. Svým hudebním vystoupením návštěvníky pobaví i saxofonoví Hrdobci ze ZUŠ F. I. Tůmy. 

Broumov nabídne podzimní trhy 

V sobotu 10. září se do broumovského kláštera vrátí tradiční Podzimní trh s velkou nabídkou regionálních produktů. V rámci trhu se koná představení Červená Karkulka v podání Divadla Drak a také Podzimní dílna s vyráběním z vlny. Trh se koná od 8.30 do 13 hodin a vstup je zdarma. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Struha | MMHK

Štítky kam, vyrazit, Hradec Králové, kultura, víkend, Královéhradecký, kraj, Kuks, vinobraní, food, festival, jarmark, sport, běh, food festival, zámek, fotbalový stadion, Jičín, Kostelec nad Orlicí, Královéhradecký kraj, den otevřených dveří, víno, Jičín – měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlídka stadionu, vinobraní nebo food festival. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.