Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Ze sklepů a rodinných domů nakradl věci za čtvrt milionu. Jelikož byl v podmínce, hrozí mu pět let

Policistům se podařilo zatknout třiatřicetiletého muže, který v podmínce vykrádal sklepy v Hradci Králové. Během 15 krádeží způsobil škodu za 260 tisíc korun. Zaměřoval se především na jízdní kola, ale nepohrdnul ani dalšími věcmi, které se dají prodat.

„Jeho hlavním teritoriem byl Hradec Králové, několik krádeží však provedl i v sousedním Pardubickém kraji,“ uvedla na webu policistů mluvčí Iva Kormošová. Muž má na triku obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.  

Zajímavostí je, že muž byl na konci dubna odsouzen k devíti měsícům vězení s dvouletou podmínkou. I proto skončil ve vazební věznici, kde počká na rozsudek soudu. Ten ho může opět poslat do vězení. Tentokrát na rok až pět let.  

Během svého řádění ukradl 12 jízdních kol. Policistům se jich osm podařilo najít. Budou tak vrácena jejich původním majitelům.  

Zabezpečit jízdní kolo není jednoduché 

Policie přiznává, že během léta podobných případů řešila více. Ochránit jízdní kolo před zloději je navíc stále složitější. Ať už je kolo v uzamčeném sklepě nebo na veřejném prostranství, vždy by mělo být zamknuto. „Nejlepší je přitom zvolit bezpečnostní zámek. Kola je navíc potřeba poutat k pevnému bodu,“ uvedla mluvčí. Nejlepší variantou je mít kolo stále na očích.   

Dalším způsobem ochrany jízdních kol jsou mikročipy. Tím si majitel své kolo označí a do registru zadá své kontaktní údaje. Ty jsou použity pro případ vrácení nalezeného kola.   

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, Hradec Králové, společnost, vězení, vyšetřování, krimi, sklep, jízdní kolo, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze sklepů a rodinných domů nakradl věci za čtvrt milionu. Jelikož byl v podmínce, hrozí mu pět let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.