Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O tendru na prodej fotbalového FC Hradec Králové rozhodne až nové vedení města

O případném vypsání soutěže na prodej prvoligového fotbalového klubu FC Hradec Králové rozhodne až nové vedení města vzešlé z nadcházejících zářijových voleb. Současné vedení města již vypsání tendru nestihne, protože zatím nemá k dispozici znalecké ocenění klubu. Město vlastní 100 procent akcií klubu.

Radnice zamýšlela podle Hrabálka vypsat soutěž na prodej klubu proto, že se začali objevovat zájemci o vstup do klubu. V červnu si město u liberecké firmy 1. Znalecká zadalo ocenění klubu. Podle primátora se ale pro zpracování ocenění ukázalo problémem GDPR, tedy ochrana osobních údajů, týkající se smluv hráčů.

Radnice proto bude řešit jak dál postupovat, zda například bude možné smlouvy anonymizovat. Kdy by mohlo být ocenění klubu hotové, nedokázal primátor odhadnout. V červnu uvedl, že znalecký posudek by měl stát 140 až 160 tisíc korun a firma by jej mohla zvládnout udělat za asi čtyři týdny.

O vstup do klubu letos projevil zájem podnikatel Vlastimil Sehnal, který byl v minulosti předsedou představenstva prvoligového fotbalového klub 1. FC Brno a také senátorem za ODS v obvodu Blansko. V roce 2017 založil politické hnutí Sportovci. V červenci radnice za zájemce o vstup do klubu označila podnikatele Petra Dědka, který to však rozhodně popřel.

FC Hradec Králové v minulém ročníku první fotbalové ligy skončil jako nováček na šestém místě. V účetním roce od 1. července 2020 do 30. června 2021, kdy klub ještě působil ve druhé lize, skončilo jeho hospodaření ztrátou 3,6 milionu korun. Vlastní kapitál FC Hradec Králové ke konci loňského června činil 35 milionů korun. Město klubu ročně dává dotaci kolem 40 milionů korun.

Zatím poslední vážné jednání o prodeji klubu se odehrálo v roce 2017. O majetkový vstup do klubu se tehdy ucházeli bývalý reprezentant Ivo Ulich a na něj napojená skupina tří podnikatelů, investiční skupina kolem italského podnikatele Alessandra Barilliho a hradecká společnost Koncedo. Nejdál se dostala jednání s Ulichovou skupinou. Zastupitelé ale Ulichův vstup do klubu nakonec v červnu 2017 odmítli. Podnikateli navržená smlouva byla podle nich pro město nevýhodná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky ČR, správa, fotbal, první, Hradec Králové, radnice, FC Hradec Králové, ocenění, Ivo Ulich, Vlastimil Sehnal, Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, FC Zbrojovka Brno, Petr Dědek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O tendru na prodej fotbalového FC Hradec Králové rozhodne až nové vedení města  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.