Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pohádkový festival rozděluje lidi na dva tábory

Peníze jsou vždycky citlivé téma, a to platí také u pohádkového festivalu, který pohádkovým průvodem odstartoval v Jičíně. Velkou diskusi mezi lidmi vyvolalo zpoplatnění zámeckého programu.

Festival se koná až do 11. září. Vstupenka na všechny dny stojí tři sta korun. Děti od tří do dvanácti let platí padesát korun, ti nejmenší mají vstup zdarma. Vstupenky jsou k prodeji na místě u obou vstupů do zámeckého parku. Doteď byl celý festival zdarma.  Právě zpoplatnění části programu vyvolává na sociálních sítích vlnu emocí. Diskutující nešetří vulgaritami, katastrofickými výroky ani výhružkami. 

"Je to nehorázné,aby děti platili. Vždyť je to pro ně. A hlavně město ten krásný Jičín město pohádky úplně zahrabalo. Nic kloudného pro ty děti tam není. Je to smutné.Kdyz to vezmu patnáct let zpět, tak to za něco stalo teď je to prázdne, ubohé," rozčiluje se Romana Musílková na oficiálním Facebooku akce.

Druhý tábor vstupné podporuje. "Držím palce pořadatelům, ať se dílo podaří, křiklounům a věčným nespokojencům se stejně nezavděčíte. Ona totiž ta usilovná několikaměsíční práce není bohužel vidět, ale předchází výsledku. Inu, zkušenost je nepřenositelná a ten kdo si nic takového nezkusí a nepůjde z kůží na trh tak nikdy nepochopí co takováto akce obnáší. Přijedeme vás podpořit až z Plzně a moc se těšíme," píše Gabriela Smith.

Pořadatelé se snaží krotit vášně a trpělivě vysvětlují, že poslední roky, hlavně doba covidová, jim dala finančně pořádně zabrat a aby zůstal festival v takovém rozsahu jako doteď, museli přistoupit k symbolickému vstupnému. "Dobrý den, náměstí a některé části zámku jsou přístupné zcela zdarma, tam si děti mohou hrát a neco vyrobit. Ale je to část programu, který se také musí z něčeho zaplatit," reagují na kritiku na sociálních sítítch pořadatelé.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JMP

Štítky Jičín město pohádky, festival, vstupné, diskuse, Jičín, Gabriel Smith, Facebook, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Ať si koupí o tři krabičky cigaret méně, v hospodě si dají o 10 piv méně a mají peníze na vstupné. Prostě každá sranda něco stojí a nic není zdarma, kdyby ti co jsou proti vstupnému byli požádáni o dobrovolnou pomoc, tak zaručeně nebudou mít čas a spoustu výmluv. Jsme divnej národ, chceme být v kapitalismu a mít výhody socialismu

Pátek, 9. září 2022, 10:34Odpovědět

Pohádkový festival rozděluje lidi na dva tábory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.