Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

I letos se uskuteční anketa Alej roku 2022. Z kraje je zatím nominovaná pouze jedna

Do boje o nejlepší a nejkrásnější alej České republiky je zatím přihlášeno celkem 26 míst. Z Královéhradeckého kraje to zatím vypadá na jediného zástupce. Jde o lipovou alej ke hřbitovu v Dobrušce. V minulém ročníku si na krajské úrovni nejlépe vedla nová alej ke 100. výročí Československa v Jílovicích.

„Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Vzrostlé stromy nám totiž pomáhají zmírňovat následky veder a přívalových srážek,“ vysvětluje v tiskové zprávě koordinátorka ankety Klára Ondrigová.  

Za Královéhradecký kraj je prozatím nominovaná pouze jedna. Jde o alej se sochou Panny Marie, která vede ke hřbitovnímu kostelu sv. Ducha v Dobrušce.  

Přihlásit alej do ankety může kdokoli do 26. října. O vítězi nakonec rozhodne její vzhled, kondice, příběh nebo snaha o její záchranu. Konečné slovo budou mít lidé v hlasování. Kompletní výsledky budou známé na začátku příštího roku. V posledním ročníku získala nejvíce hlasů Klokotská alej v Táboře.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto uniquedesign52 | Pixabay

Štítky alej, roku, 2021, anketa, Královéhradecký, kraj, Dobruška, příroda, Královéhradecký kraj, Česko, Československo, Jílovice, Panna Marie, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos se uskuteční anketa Alej roku 2022. Z kraje je zatím nominovaná pouze jedna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.