Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kromě krádeží kol se muž věnoval i týrání své ženy. Hrozí mu čtyři roky vězení

Policie z Jičína obvinila třiatřicetiletého muže ze spáchání hned několika přečinů. Podle vyšetřování měl týrat svojí o deset let starší manželku. Kromě toho na Jičínsku kradl jízdní kola, telefony nebo počítače. A to i přesto, že byl za podobné chování v podmínce.

„Muž měl po dobu jednoho ruku opakovaně vulgárně a fyzicky napadat svou o deset let starší družku. To zejména pod vlivem návykových látek,“ uvedla mluvčí policie Eliška Majerová.  

To mu však nestačilo. Policie ho viní i z minimálně 11 krádeží na Jičínsku bral jízdní kola, elektrokoloběžky, mobilní telefony, počítače, nářadí, potraviny i finanční hotovost. Tím způsobil škodu za zhruba 100 tisíc korun.  

„Krádeží se měl dopouštět, ačkoliv byl rozhodnutím Okresního soudu v Jičíně na jaře tohoto roku odsouzen k trestu odnětí svobody podmíněně v trvání 12 měsíců se zkušební dobou na tři roky,“ uvedla na webu policie Majerová.  

Kvůli jeho trestné minulosti policie požádala státního zástupce, aby byl muž umístěn do vazby. Na základě jeho souhlasu ho policie dnes dopoledne do vazební věznice převezla. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu čtyři roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zloděj, násilník, násilí, žena, manželka, Jičínsko, vazba, obvinění, okres Jičín, Jičín, Okresní soud v Jičíně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kromě krádeží kol se muž věnoval i týrání své ženy. Hrozí mu čtyři roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.