Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové je ode dneška Aleš Herman

Od dnešního dne je novým ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové Aleš Herman. Do funkce ho jmenoval ministr zdravotnictví poté, co se dosavadní ředitel Vladimír Palička rozhodl skončit. Nový ředitel se chce zaměřit především na rozvoj nemocnice a modernizaci chirurgických oborů.

„Vracím se po letech do hradecké nemocnice, kde jsem po absolvování fakulty začínal pracovat jako lékař. Ve funkci ředitele chci zužitkovat všechny zkušenosti, které jsem při řízení státních i zdravotnických zařízení získal, k dalšímu rozvoji nemocnice,“ uvedl v tiskové zprávě nový ředitel Aleš Herman. V následujících dnech se bude postupně seznamovat s pracovištěm a nejbližšími kolegy.  

Herman v posledních třech letech působil ve zdravotnické skupině Agel. Na pozici ředitele hradecké nemocnice ho doporučila výběrová komise. S hradeckou nemocnicí už v minulosti do kontaktu přišel. Pracoval jako kardiolog na I. Interní klinice a následně založil a vedl soukromé intervenční kardiologie v Pardubicích. Mezi lety 2011 a 2018 byl ředitelem Institutu klinické a experimentální medicíny. 

"Doktor Herman předložil kvalitní koncepci řízení a věřím, že pod jeho vedením bude fakultní nemocnice dále rozvíjet špičkovou péči, aniž by se nemocnice potýkala s finančními problémy," uvedl v minulosti pro novináře ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). 

Fakultní nemocnice Hradec Králové je největším zdravotnickým zařízením na východě Čech. Zaměstnává více než pět tisíc lidí. Na více než 40 pracovištích zajišťuje péče na zhruba 1 370 lůžkách. Každoročně je v nemocnici hospitalizováno kolem 40 tisíc pacientů.  

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IKEM

Štítky Aleš Herman, FNHK, Hradec Králové, nemocnice, fakultní, ředitel, vedení, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Agel, Institut klinické a experimentální medicíny, Vlastimil Válek, TOP 09, Česko, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové je ode dneška Aleš Herman  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.