Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Seniorka z Jičína přišla o 200 tisíc korun. Uvěřila podvodné SMS o příspěvku na bydlení

Podvodníci se vytasili s novou verzí podvodu, ke kterému využívají falešné SMS zprávy. V nich se zaměřují na jedince, kteří chtějí například příspěvek na bydlení. Čtyřiašedesátiletá žena z Jičínska přišla tímto způsobem o téměř 200 tisíc korun.

„Je Vám poskytnut příspěvek na bydlení po dobu tří měsíců od Mpsv. Dostat: http://www-mpsv.cz/,“ takto přesně vypadá podvodná SMS. Stránky pod webovým odkazem na první pohled vypadají jako ty, které má Ministerstvo práce a sociálních věcí. Jde však o podvod.  

„Po kliknutí na zmíněný odkaz byla žena vyzvána k přihlášení prostřednictví své identity ke svému bankovnímu účtu,“ uvádí na webu policie mluvčí Eliška Majerová. Následně byla vyzvána k potvrzení klíče. V tu chvíli ji z účtu odešlo téměř 200 tisíc korun.  

Jičínská policie zahájila trestní stíhání na neznámého pachatele. Pokud se ho podaří dohledat a usvědčit, může skončit až na osm let ve vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, podvod, SMS, Jičín, policie, vyšetřování, finance, podpora, příspěvek, bydlení, okres Jičín, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka z Jičína přišla o 200 tisíc korun. Uvěřila podvodné SMS o příspěvku na bydlení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.