Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fakultní nemocnici v Hradci Králové povede kardiolog Aleš Herman

Ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové bude kardiolog Aleš Herman. K 1. září ho jmenuje ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Hermana, který v posledních třech letech působil ve zdravotnické skupině Agel, doporučila výběrová komise. Herman nahradí Vladimíra Paličku, který v červenci požádal Válka o uvolnění z funkce.

"Pan doktor Herman je zkušený manažer, který má dlouholetou praxi z řízení státní nemocnice, ale i ze soukromého sektoru," uvedl Válek. Herman v hradecké nemocnici začal svoji lékařskou kariéru, působil v ní 15 let. Poté založil a vedl privátní pracoviště intervenční kardiologie v Pardubicích. Mezi lety 2011 a 2018 byl ředitelem Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Od roku 2019 pak působil ve společnosti Agel.

"Doktor Herman předložil kvalitní koncepci řízení a věřím, že pod jeho vedením bude fakultní nemocnice dále rozvíjet špičkovou péči, aniž by se nemocnice potýkala s finančními problémy," uvedl Válek. Před vedením nemocnice podle ministerstva stojí řada úkolů, a to především v investičním rozvoji.

Dosavadní ředitel Palička chce v nemocnici dál působit. V jejím čele nahradil v srpnu 2016 kvůli konfliktu zájmu odvolaného Romana Prymulu, pozdějšího ministra zdravotnictví. "Pana ministra jsem požádal o uvolnění z funkce ředitele fakultní nemocnice, což je věc, kterou jsem měl dlouho v hlavě a nechtěl jsem odcházet v době vrcholící pandemické situace. Teď je ta doba, kdy je to vhodné," řekl v červenci Palička. Válek mu předal čestné uznání ministra zdravotnictví jako ocenění jeho mnohaleté, úspěšné práce ve zdravotnictví.

Hradecká FN patří k největším zdravotnickým zařízením ve východních Čechách, pracuje v ní více než pět tisíc zaměstnanců a má více než 40 pracovišť. Ročně je tu hospitalizováno přes 40 tisíc pacientů, v posledních letech zhruba 27 tisíc z nich je operováno. Fakultní nemocnice Hradec Králové nabízí pacientům téměř 1,4 tisíce lůžek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto IKEM

Štítky ČR, nemocnice, vláda, personální, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vlastimil Válek, ministr zdravotnictví, Agel, TOP 09, Institut klinické a experimentální medicíny, Pardubice, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ab Cd

"Hradecká FN patří k největším zdravotnickým zařízením ve východních Čechách, pracuje v ní více než pět tisíc zaměstnanců a má více než 40 pracovišť".
To je opravdu věta ukazující na nekvalitní novinářskou práci. FNHK se opravdu nedá srovnávat s ostatními malými nemocnicemi v kraji s max. pár stovkami zaměstnanců.
Největší nemocnicí v CZ je FN v Motole, ta má kolem 6000 zaměstnanců. Pak už je FNHK, FN Brno, FN Plzeň a FN Olomouc s cca 5000 zaměstanců. Takže by bylo vhodnější napsat jedna z pěti největších nemocnic v ČR.

Pátek, 26. srpna 2022, 08:59Odpovědět

Fakultní nemocnici v Hradci Králové povede kardiolog Aleš Herman  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.