Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Filmový festival, rozloučení s létem i noční prohlídky. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Čeká nás poslední prázdninový víkend. I ten v Královéhradeckém kraji nabídne celou řadu zajímavých a atraktivních akcí pro děti, rodiče i například milovníky sportu nebo hudby. Lidé mohou vyrazit na filmový festival, hudební koncert, noční prohlídky nebo rozloučení s létem do Krkonoš. Přehled nejlepších akcí přináší Hradecká Drbna v tradičním přehledu.

Michal Hrůza s kapelou na přehradě Les Království  

Na Štěrbově vile u přehrady Les Království dnes pokračuje další kulturní léto. O jeden z posledních hudebních koncertů letošní sezony se postará Michal Hrůza s kapelou. Areál se otevře v 17:00. Od 18:30 vystoupí kapela Láska. Michal Hrůza si převezme podium v půl deváté večer. Vstupenky jdou pořídit on-line. 

Mezinárodní horolezecký filmový festival  

V Teplicích nad Metují se od čtvrtečního odpoledne do neděle koná tradiční Mezinárodní horolezecký filmový festival. Jde o soutěžní přehlídku profesionálních i amatérských filmů z celého světa s horolezeckou tematikou.  

Festival má dlouholetou tradici a láká návštěvníky z České republiky i zahraničí. Většina z nich si našla zalíbení v extrémních sportech, které se provozují ve volné přírodě.  

Hrad Kost v plamenech  

Pro návštěvníky hradu Kost si místní připravili speciální ohnivou show. První se bude konat v sobotu, druhá v neděli. A to vždy od 21:45. Organizátoři slibují, že oheň donutí tancovat nebo ho svážou řetězem. Chybět nebudou ani tradiční triky, jako například polykání ohnivého meče.  

Noční prohlídky Masarykovy věže samostatnosti  

O tomto víkendu mohou lidé opět vystoupat na Masarykovu věž samostatnosti v Hořicích. Díky nočním prohlídkám se jim naskytne jedinečný výhled na noční město. Speciální prohlídky se budou konat v sobotu i neděli. A to vždy mezi 18:00 až 23:00. 

Herní krajina na Portáškách se loučí s létem  

Herní krajina Pecka v Krkonoších se bude v sobotu loučit s létem. Pro děti si připravila divadelní pohádku s doprovodným programem. Místní divadelní spolek si připravil představení Jak Trautenberk vystrojil hostinu Štěpanickému baronovi. 

Dále děti zabaví hry, soutěže, malování na obličej, tvořivé dílničky nebo krasohled. Samozřejmostí je i nepřeberná škála prolézaček. Akce začíná v neděli ve 13:00. Divadelní představení začne o dvě hodiny později. 

I poslední prázdninový víkend promítají letní kina  

Například letní kino Rtyně v Podkrkonoší přináší novou francouzskou komedii Co jsme komu všichni udělali? Promítání začíná v devět. Předpokládaný konec bude někdy kolem 23. hodiny.  

A se svým programem pokračuje i hradecké letní kino Širák. V sobotu je na programu Hradecký Letorost a v neděli Thor: Láska jako hrom. Sobotní program začíná už v 11:00 a potrvá do 22:00. Nedělní promítání začne ve 20:15. 

Ohodnoť článek

Foto Herní krajina Pecka | Zdroj Kudy z nudy

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, festival, rozloučení, léto, Michal Hrůza, filmový festival, Královéhradecký kraj, hudební skupina, Krkonoše, Drbna.cz, koncert, letní kino, Vodní nádrž Les Království, Mezinárodní horolezeck

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmový festival, rozloučení s létem i noční prohlídky. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.