Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidička v Jičíně nadýchala 3,5 promile. Upozornila na sebe pomalou jízdou

Policisté z Jičína řeší devětatřicetiletou řidičku, která řídila pod vlivem alkoholu. Během silniční kontroly nadýchala 3,49 promile. Paradoxně na sebe upozornila sama. Hlídka se jí rozhodla zkontrolovat kvůli její extrémně pomalé jízdě.

„Na silnici I. třídy číslo 35 mezi obcemi Vojice a Konecchlumí si policisté všimli pomalu jedoucího vozidla značky Dacia, které na silnici kličkovalo,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová. Řidička na výzvu policistů zastavila a předložila všechny potřebné dokumenty.  

Problém nastal u dechové zkoušky. První měření vyšlo pozitivně s výsledkem 3,49 promile. O pár minut později dýchala znovu. Tentokrát přístroj ukázal 3,24 promile alkoholu v dechu. „S naměřenými hodnotami souhlasila a k požití alkoholu před jízdou se doznala,“ uvedla Majerová. Na místě ji byl zadržen řidičák a policisté ji zakázali další jízdu.  

Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to jí hrozí rok ve vězení, peněžitý trest a zákaz řízení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miguel Ángel Ramón | Pixabay

Štítky alkohol, Jičínsko, policie, kontrola, podezřelá, pomalá, jízda, kličkování, promile, doprava, Jičín, Dacia, Konecchlumí, Vojice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička v Jičíně nadýchala 3,5 promile. Upozornila na sebe pomalou jízdou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.