Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policejní honička skončila až po kilometrech PIT manévrem. Řidič nadýchal téměř 1,5 promile

Hlídka policie z Nové Paky se rozhodla zastavit a zkontrolovat řidiče značky Opel, kterého potkala v sousedním městě Lázně Bělohrad. Ten se ale rozhodl sešlápnout pedál a pokusit se ujet. Jeho jízdu ve Vrchlabí zpomalil zastavovací pás a o pár metrů dál i takzvaný PIT manévr se speciálně upraveným policejním vozem.

„Vozidlo na výzvu nereagovalo a prudce akcelerovalo. S kolegou jsme za ním vyjeli a rozhodli se ho pronásledovat,“ popisuje ve videu jeden ze zasahujících policistů Roman Kabele z Nové Paky. Řidič se vydal směrem k Vrchlabí a postupně se přidalo i několik dalších hlídek v blízkosti jeho trasy.  

Po zhruba 30 kilometrech se policisté rozhodli použít násilí. U kruhového objezdu ve Vrchlabí použili zastavovací pás, kterým se podařilo prorazit přední pneumatiky. Ujíždějící řidič byl nucen zpomalit, a to byla chvíle pro pronásledující hlídku, která vozidlo zastavila pomocí PIT manévru. „Ten manévr byl úspěšný a následně tak došlo k zadržení pachatele,“ uvedl Kabele.  

Šestačtyřicetiletý řidič skončil s pouty na rukou. Provedená dechová zkouška potvrdila, že měl důvod ujíždět. První test ukázal 1,36, druhý 1,29 promile alkoholu v dechu. Na místě se policistům přiznal, že před jízdou nějaký alkohol vypil.  

„Policisté po výsleších a dalších úkonech zahájili trestní stíhání muže a obvinili ho ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová

Takzvaný PIT manévr je speciální technika zastavení ujíždějícího vozidla. Upravené vozidlo policie najede na některou ze stran ujíždějícího vozidla a silou ho doslova otočí a zastaví. Tento manévr policisté trénují na dopravních a výcvikových polygonech.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Nová Paka, Vrchlabí, PIT, manévr, video, alkohol, honička, doprava, krimi, Lázně Bělohrad, Opel, Pito

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policejní honička skončila až po kilometrech PIT manévrem. Řidič nadýchal téměř 1,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.