Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Největší zájem na Kuksu je o Labužnické jarmarky. Letošní sezona trhá návštěvnické rekordy

Stále více turistů na Trutnovsku má zájem o Labužnické trhy, které se pravidelně pořádají pod Hospitálem Kuks. Na starosti je má Centrála cestovního ruchu, která zveřejnila čísla za prvních šest měsíců tohoto roku. Návštěvnost je nadprůměrná. Pomohlo i rozvolnění restrikcí spojenými s koronavirem.

„Sedm z devíti dní, kdy se jarmarky v červenci konaly, měly vyšší průměrnou návštěvnost o více než 500 osob na den než v běžné prázdninové víkendy, kdy dorazí kolem tisíce lidí denně,“ uvedl v tiskové zprávě Dominik Haž, který má jarmarky na starosti. Podle jeho slov se průměrnou návštěvnost podařilo překročit hned dvojnásobně.  

Nejoblíbenějším jarmarkem od začátku letošního roku se stal Labužnický jarmark, který během dvou dnů navštívilo celkem 3,7 tisíc návštěvníků. 

Podle provozovatelů stoupá i zájem o turistické informační centrum, které stojí na protějším břehu. Konkrétně na místě, kde stával zámek hraběte Františka Antonína Šporka. Od dubna do července ho navštívilo celkem devět tisíc turistů. 

„Nejčastěji prodávaným předmětem jsou oblíbené turistické vizitky. Zájem vzbuzují také regionální produkty, které tu prodáváme a děti vždy zaujmou barokní kostýmy vystavené v zadní části informačního centra,“ uvádí v tiskové zprávě Miroslava Kopecká, vedoucí turistického informačního centra. 

Labužnický jarmark pod Kuksem se konal i tento víkend. Do konce roku se mohou turisté těšit i na tradiční Vinobraní, které je v plánu 10. října. Svatohubertské slavnosti letos vychází na první říjnový den. Sezona pak skončí vánočními trhy, které budou o víkendech 12. a 19. listopadu.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CCRKHK

Štítky Kuks, trhy, návštěvnické, centrum, návštěvnost, veřejnost, turista, Trutnovsko, statistika, okres Trutnov, turistické centrum, František Antonín Špork

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší zájem na Kuksu je o Labužnické jarmarky. Letošní sezona trhá návštěvnické rekordy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.