Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie obvinila vězně, který se pokusil utéct z věznice ve Valdicích

Z věznice ve Valdicích se pokusil utéct třiatřicetiletý vězeň, který za mřížemi skončil za pokus o vraždu. Vězeňská služba ho dopadla až za ohradní zdí. Dokonce padlo několik výstřelů. V současné době ho policie obvinila z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to mu může hrozit dalších pět let.

K incidentu došlo v sobotu 25. června ráno. Odsouzenému vězni se podařilo překonat oplocení i ohradní zeď. „Příslušníci věznice okamžitě zareagovali. Vězeň na útěku byl zpacifikován a útěk nedokonal,“ uvedla pro ČTK mluvčí valdické věznice Eva Francová.  

Podle jejích slov dozorci použili služební zbraň, ze které několikrát varovně vystřelili. Kolik padlo výstřelů a zda se střílelo i mimo areál nemocnice nespecifikovala.  

Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím. Ve Valdicích si aktuálně odpykává trest zhruba 1030 vězňů, z toho má osmnáct z nich doživotí. Podobný incident je ojedinělým případem. „V minulosti nějaké pokusy o útěk byly, ale letos ani loni zatím nikdo,“ uvedla Francová.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VSCR

Štítky věznice, Valdice, Jičínsko, útěk, pokus, vražda, krimi, policie, obvinění, Vězeňská služba České republiky, Eva Francová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila vězně, který se pokusil utéct z věznice ve Valdicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.