Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena odhalila podvod včas. Místo dvou milionů přišla jen o sto tisíc korun

„Dobrý den. Volám z vaší banky. V systému vidím, že vám pravděpodobně někdo naboural účet. Spojím vás s kolegou, se kterým vyřešíte další postup, abyste ochránila vaše peníze.“ Asi tak nějak vypadá začátek nového podvodu, který cílí na všechny věkové kategorie. Poslední napadenou byla šestačtyřicetiletá žena z Rychnova. Ta si včas řekla, že jde o podvod. Místo dvou milionů přišla (v uvozovkách) o sto tisíc korun.

„Dle volajícího úředníka z banky měla napadený účet. Útok na její účet potvrdil i další pracovník banky i volající policista,“ uvedla na webu policie mluvčí policie Iva Kormošová. Podvedená dle instrukcí odešla do banky, kde převedla své celoživotní úspory ze spořícího na běžný účet. Celkem vybrala dva miliony korun.  

Ty následně měla vložit na bezpečný účet pomocí bitcoinmatu. „Poté, co vložila prvních sto tisíc korun si uvědomila, že se zřejmě jedná a podvod a vše nahlásila policii,“ uvedla Kormošová. Díky svému rozhodnutí nepřišla o dva miliony korun. Vložených sto tisíc už pravděpodobně nikdy neuvidí.  

Podvody s volajícími bankéři a napadeným účtem je v posledních dnech víc než dost. V Královéhradeckém kraji je policie řeší prakticky každý týden. Důležité je nezpanikařit a peníze nevybírat, varují policisté. Banka nikdy nebude chtít k ochraně financí výběr v hotovosti. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Peggy_Marco | Pixabay

Štítky krimi, podvod, účet, napadená, volající, on-line, banka, bitcoinmat, Rychnovsko, prevence, škoda, celoživotní, úspory, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniel Šafránek

Prakticky každá pokud má pokladnu. Někde to může trvat ale většinou jen pár desítek minut.

Pátek, 12. srpna 2022, 06:55Odpovědět

Pavel Popelka

Opět lež jak věž, která banka vám dá 2 mega v hotovosti hned? Kdo to vymýšlí?

Čtvrtek, 11. srpna 2022, 21:08Odpovědět

Žena odhalila podvod včas. Místo dvou milionů přišla jen o sto tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.