Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KACPU v Hradci Králové dnes ukončuje provoz

K dnešnímu dni se v Hradci Králové ukončuje provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině zvané KACPU. Ukrajinským uprchlíkům budou poskytovat pomoc jednotlivé složky na svých běžných pracovištích, které jsou převážně na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Centrum zahájilo provoz letos v březnu. Aktuálně se nachází u autobusového terminálu v Hradci Králové.

„Z důvodu nízkého vytížení jsme vyhodnotili, že provoz KACPU není nadále efektivní na centralizovaném místě. V pondělí 8. srpna proto ukončíme jeho provoz v budově Na Okrouhlíku a rozmístíme stanoviště na pracoviště zastoupených složek. Za dobu fungování centra jsme vyladili všechny procesy, a tak víme, že veškerou administrativu a další služby dokážeme poskytovat bez potřeby centrálního stanoviště,“ sdělil hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Hejtman zároveň vyjádřil slova díků všem, kteří se na provozu podíleli. „Děkuji všem, kteří se na pětiměsíčním provozu KACPU podíleli. Během této doby jsme byli svědky mimořádného nasazení příslušníků bezpečnostních i záchranných složek, neziskových organizací ale i úředníků a také dobrovolníků z řad veřejnosti. Všichni odváděli a stále odvádí skvělou práci, a i díky nim jsme v Královéhradeckém kraji zvládli uprchlickou krizi bez obtíží,“ dodal Červíček.

Stěhování zázemí KACPU bylo započato už dopoledne. Jednotlivá stanoviště budou v provozu opět ve středu 10. srpna. Registrace uprchlíků bude následně probíhat tak, jako tomu bylo dosud. Tedy tři dny v týdnu – v pondělí, středu a pátek od osmé hodiny ranní do třetí hodiny odpolední.

Hlavním místem, kam nyní uprchlíci budou mířit, bude administrativní budova na Ulrichově náměstí, kde sídlí krajské ředitelství Policie ČR a také Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR. Své stanoviště tu bude mít i integrační centrum.

Krajská budova Na Okrouhlíku, kde nyní KACPU sídlí, bude sloužit i nadále pro nouzové přečkání v případě příjezdu uprchlíků bez zajištěného ubytování.

V posledních několika týdnech bylo denně odbaveno v průměru okolo šesti desítek uprchlíků. Oproti předešlým měsícům, kdy bylo centrum otevřeno nonstop a navštívily ho stovky lidí denně, je to velký rozdíl.

 

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Štítky KACPU, Hradec Králové, Na Okrouhlíku, uprchlíci, pomoc, hasiči, uprchlík, Ukrajina, Ulrichovo náměstí, Martin Červíček, Okrouhlice, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KACPU v Hradci Králové dnes ukončuje provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.